Mentorska nastava, najbolji uslovi školovanja, praksa na realnim projektima, najbogatiji program vannastavnih aktivnosti, prepoznavanje talenata svakog učenika i prohodnost na najbolje fakultete samo su neke od prednosti školovanja u ITHS-u.

Saznajte zašto učenici koji vole računare, internet, kompjuterske igre i dizajn obožavaju da provode vreme u ITHS-u.

1. Nastava prema najvišim svetskim standardima

Visoko kvalitetno obrazovanje je zagarantovano. Osnivač ITHS-a je Visoka škola za informacione tehnologije – ITS, koju su zajedno osnovale dve najuspešnije IT kompanije na ovim prostorima: LINKgroup i Comtrade. Dosadašnjim radom, bogatim referencama i članstvom u relevantnim međunarodnim organizacijama, LINKgroup i Comtrade garantuju učenicima ITHS-a kvalitetno, akreditovano obrazovanje i uspešan nastavak školovanja.

Nastavnici ITHS-a su eminentni stručnjaci u svojim oblastima, sa željom za stalnim usavršavanjem i primenom inovacija u nastavi. Zahvaljujući bogatom iskustvu u radu sa učenicima i studentima, pedagozi, psiholozi i nastavnici ITHS-a omogućavaju svakom đaku da izvuče maksimum iz svog školovanja.

Nastavni kolektiv ITHS-a čine eksperti sa višegodišnjim iskustvom u nastavi

Nastavni plan i program je akreditovalo Ministarstvo prosvete. To, međutim, ne znači da nastavni model ITHS-a prati tradicionalno učenje. Razvijamo inovativne obrazovne prakse, koristimo savremene pristupe i uvodimo najnovije edukativne metode.

Primena inovativne obrazovne prakse čini nas jedinstvenim na domaćem tržištu

Insistiramo na praktičnom radu kako bi učenici ITHS-a stekli znanja koja imaju realnu primenu. Sastavni deo školovanja u ITHS-u su rad na praktičnim zadacima, kreiranje video-igrica i korisnih aplikacija, programiranje robota i pravljenje pametnih uređaja.

Učenici ITHS-a pohađaju nastavu prema najvišim svetskim standardima

2. Savršeni uslovi za učenje i rad

Nastava se održava u modernoj zgradi Tehnološkog centra kompanije Comtrade, jedne od najuspešnijih IT kompanija u regionu. Učionice su opremljene najboljim računarima i najmodernijom tehnikom – elektronske sveske, interaktivne table, aplikacije, smart projektori, tableti, e-dnevnici i inovativna Distance Learning platforma su deo svakodnevne nastave naših učenika. I to nije sve.

IT laboratorija

IT laboratorija sa najsavremenijom tehnologijom omogućava učenicima da primene teorijska znanja iz stručnih predmeta. Kroz zanimljive vežbe, timski rad i interaktivni pristup učenju, učenici imaju mogućnost da vide kako u praksi funkcioniše ono što su naučili na časovima.

ITHS kabinet za multimediju

ITHS kabinet za multimediju je opremljen najmodernijom audio i video opremom. U okviru kompletne produkcije i postprodukcije učenicima su na raspolaganju kvalitetna mikrofonska tehnologija, razni tipovi snimača, vrhunske 4K kamere, gimbali, studijska tehnika i sva prateća oprema.

Jedinstvena sala za fizičko

Jedinstvena sala za fizičko sadrži ekskluzivnu opremu, odabranu po meri ljubitelja popularnih sportskih aktivnosti. Sa najmodernijih tribina učenici mogu da navijaju za svoje drugare, a zahvaljujući najsavremenijem ozvučenju, salu mogu da upotrebljavaju i za druge aktivnosti.

Restoran i IT klub

Restoran i IT klub su na raspolaganju svim učenicima ITHS-a za druženje i opuštanje u pauzama između predavanja. Svi posetioci restorana i IT kluba mogu da uživaju u moderno opremljenom i dizajniranom prostoru i uslugama koje su im na raspolaganju.

3. Drugačiji pristup učenju

Mentorska nastava i praksa na realnim projektima izdvajaju ITHS od ostalih škola. Učenici rade na realnim projektima i uz pomoć svojih profesora i mentora stiču praktična znanja i veštine najboljih stručnjaka iz IT oblasti koje će moći da primene u savremenom svetu.

Učenik je u središtu obrazovnog procesa. Neki od osnovnih principa ITHS-a su fokusiranje na učenika, uz prepoznavanje njegovih individualnih potreba, i fleksibilnost u nastavnom planu i programu. Sve je podređeno najkvalitetnijem obrazovanju, modernoj nastavi sa primenom tehnologije i odličnoj praktičnoj nastavi.

Šta pojam „učenik u fokusu” podrazumeva?

4. Najtraženiji obrazovni profili

Naša vrata su otvorena svim osnovcima koji vole računare i koji žele da idu u korak sa novim i savremenim tehnologijama. ITHS omogućava svojim đacima da ljubav prema IT tehnologijama pretoče u životni poziv i budu uspešni u svojoj budućoj profesiji.

Praktična i odmah primenljiva znanja su jedan od osnovnih ciljeva školovanja u ITHS-u. Učenici koji žele zaposlenje odmah nakon srednje škole, ali i mogućnost nastavka studiranja, mogu da budu sigurni da je upravo ovo škola koju traže.

Na raspolaganju su vam sledeći smerovi:

  • Elektrotehničar informacionih tehnologija;
  • Administrator mreža;
  • Tehničar mehatronike;
  • Tehničar multimedije;
  • Elektrotehničar telekomunikacija;
  • Elektrotehničar računara.

Svi obrazovni programi u ITHS-u

Pravo direktnog upisa na Visoku školu za informacione tehnologije je specijalna privilegija učenika ITHS-a. Za najboljeg učenika ITHS-a, koji tokom školovanja ostvari izuzetne rezultate, prva godina studiranja na Visokoj školi za informacione tehnologije potpuno je besplatna.

5. Projektni centar ITHS-a: Learning by Doing

Projektni centar ITHS-a je mesto gde se učenici već tokom školovanja susreću sa pravim klijentima, rade na realnim zadacima i sa kompanijama koje će zaista usvojiti krajnji proizvod. Centar je organizovan ekskluzivno za učenike ITHS-a koji su zainteresovani da što ranije zakorače u poslovni svet i steknu neprocenjivo profesionalno iskustvo i vredne IT veštine.

Kako funkcioniše Projektni centar ITHS-a?

6. Partnerstvo škole i roditelja

Naša vrata su uvek otvorena. Predavači, menadžment i psiholozi i pedagozi koji svakodnevno prate učenike i poklanjaju im punu pažnju roditeljima su uvek na raspolaganju. Pored redovnih konsultacija sa timom naših stručnjaka, roditelji imaju pristup našem elektronskom dnevniku.

U ITHS-u roditelji su partneri u obrazovanju učenika

Elektronski dnevnik omogućava roditeljima kontinuirani uvid u napredak deteta. Osnovna funkcija elektronskog dnevnika je da posreduje između nastavnika i učenika, ali i između nastavnika i roditelja. Uz upotrebu elektronskog dnevnika, nastavnici u ITHS-u školsku administraciju vode u digitalizovanom obliku, obezbeđujući na taj način sebi više vremena da se posvete radu sa učenicima. Na ovaj način se vođenje nastave modernizuje, a partnerstvo škole i roditelja jača.

Sve prednosti elektronskog dnevnika u nastavi

7. Međunarodno priznate diplome i sertifikati

Prohodnost na najbolje fakultete u zemlji i inostranstvu je još jedna beneficija koju uživaju učenici ITHS-a. Zahvaljujući brojnim partnerstvima i saradnjama škole sa vodećim svetskim kompanijama, učenici ITHS-a se obrazuju po standardima pet vodećih svetskih univerziteta. Sa diplomom ITHS-a učenici mogu nastaviti školovanje na bilo kom domaćem ili stranom fakultetu.

Upis na fakultete

Cambridge, Microsoft, Adobe, ECDL, TOEFL i TOEIC samo su neki od najpoznatijih međunarodnih sertifikata i diploma iz oblasti biznisa, ekonomije i informacionih tehnologija koje učenici ITHS-a mogu steći tokom školovanja.

8. Najveći izbor sekcija, radionica i vannastavnih aktivnosti

Umetničke, naučne i humanitarne sekcije pokrivaju različite oblasti interesovanja naših učenika i nude im mogućnost da se oprobaju u svim oblastima u kojima se pronalaze. Podržavamo maštu, radoznalost i talente naših učenika i zato im nudimo širok spektar dodatnih aktivnosti ​​koje će im omogućiti da pokažu ono što znaju, ali i da nauče ono što još uvek nisu.

Izbor sekcija u ITHS-u

Odlično organizovane ekskurzije, izleti i putovanja, uz posete izložbama i sajmovima i odlaske u pozorište i bioskop, predstavljaju nezaobilazni deo školskog života. Naročito smo ponosni što svojim učenicima možemo da ponudimo bogat i raznolik vannastavni program.

Učenici sami biraju destinacije

9. DL platforma za učenje putem interneta

ITHS omogućuje učenicima upotrebu platforme za elektronsko učenje. Putem Distance Learning platforme učenici mogu da pohađaju najsavremenije kurseve iz oblasti informacionih tehnologija, matematike i engleskog jezika. Dodatni kursevi se dodeljuju u skladu sa nastavnim planom i programom svakog razreda i obrazovnog profila.

Testovi, interaktivni materijali i čet-konsultacije sa profesorima su na raspolaganju i učenicima i roditeljima u bilo koje vreme i na bilo kojoj lokaciji. Pomoću platforme učenici mogu da utvrde svoja znanja, dok uz besplatne onlajn-kurseve mogu savladati i mnoge druge oblasti koje nisu predviđene školskim planom i programom.

LINK eLearning – onlajn-učenje

10. Zaposlenje odmah po završetku školovanja

Sa diplomom ITHS-a učenici mogu odmah da se zaposle, budući da su već tokom školovanja stekli iskustvo primene svojih visoko naplativih veština. Zahvaljujući saradnji i partnerskim odnosima ITHS-a sa brojnim kompanijama, učenicima je obezbeđena praksa u najuspešnijim kompanijama. Pored praktičnog znanja, edukacija u okviru profesionalnog poslovnog okruženja ima važnu ulogu u odrastanju, formiranju ličnosti i stasavanju naših učenika u buduće profesionalce.

Učenicima ITHS-a obezbeđena su i besplatna mesta u LINKhubu. LINKhub svima koji su osmislili dobru ideju za IT projekat i razmišljali o pokretanju sopstvenog biznisa pruža mogućnost da uz konkretnu podršku realizuju svoje projekte. Pored resursa, LINKhub nudi i pomoć mentora, edukatora i profesionalnog tima, uz koje naši učenici mogu razviti sopstveni IT biznis.

Besplatna mesta u LINK Hubu

11. Bezbedna sredina u kojoj se promoviše jednakost

ITHS stvara okruženje u kome nema mesta za nasilje i agresiju. Budući da savremeni svet donosi brojne izazove kada je reč o prevenciji nasilja u školama, u ITHS-u insistiramo na razvijanju svesti o tome šta je nasilje, kako ga prepoznati i sprečiti, ali i kako reagovati ako do njega dođe.

Uniforme naše škole sa ponosom nose i nastavnici, i učenici, i osoblje ITHS-a. Na ovaj način promovišemo svoje etičke vrednosti i pripadanje zajednici mladih, vrednih i posvećenih ljudi koji su tu sa istim ciljem – da zajedno grade novi svet. Uvođenje školskih uniformi predstavlja još jedan od načina da se naši učenici osećaju kao deo jedne savremene vaspitno-obrazovne zajednice, dodatno izgrade i ojačaju svoj identitet, istovremeno se osećajući kao deo zajednice u kojoj su svi jednaki.

Boje, simbolika i značaj uniforme ITHS-a

12. Negovanje individualnosti svakog učenika

Individualne karakteristike svakog učenika prepoznaju se i neguju. Dinamika radnog okruženja, poštovanje i prihvatanje različitosti, uz međusobno druženje i razumevanje, veoma su bitni činioci emocionalnog, društvenog i obrazovnog sazrevanja učenika. ITHS prepoznaje i neguje ove vrednosti kao deo nastavno-obrazovnog procesa i stvara sredinu u kojoj će se svi učenici osećati podjednako bezbedno i prihvaćeno.

Dodatna mogućnost: Pored ITHS, možete steći i USA diplomu i obezbediti veću prolaznost na najbolje svetske univerzitete

Učenici ITHS-a imaju izuzetnu mogućnost da u toku poslednje dve godine srednjoškolskog obrazovanja na fleksibilan, prilagođen i interaktivan način, pohađajući onlajn američku školu Allison Academy steknu i prestižnu diplomu srednje škole države Floride, koja će im otvoriti vrata najboljih svetskih univerziteta.

Uz minimalan i redovan rad onlajn, u bilo kom trenutku i s bilo kog mesta, preko platforme za učenje na daljinu vaše dete će moći da završi sve predviđene obaveze i uporedo, dok završava International School, stekne i diplomu američke srednje škole koja je deo našeg obrazovnog sistema. Uz to, svima koji se prijave, kao poseban poklon zbog ostvarivanja ove međunarodne saradnje, obezbeđen je popust od čak 88% na cenu školarine.

Saznajte više o mogućnosti diplomiranja sa dve diplome

Investirajte u sigurnu budućnost svog deteta

Na ITHS su dobrodošli svi osnovci koji vole računare i žele da se njima bave u budućnosti. ITHS omogućava mladim ljubiteljima IT tehnologija da tu ljubav pretoče u životni poziv i priprema ih za uspeh u novom dobu stalnih promena. Ukoliko svoje dete upišete u Srednju školu za informacione tehnologije – investirali ste u njegovu sigurnu budućnost.

Za dodatne informacije pozovite 011/40-11-216 ili nam pišite na imejl-adresu office@iths.edu.rs.