Prijem nove generacije srednjoškolaca ITHS-a

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS poželela je dobrodošlicu novoj generaciji učenika. Pogledajte detaljnije o tome kako je izgledao prijem i kakvi su njihovi utisci! Svim učenicima želimo srećan novi početak!

Maturski bal učenika ITHS-a 2023 | „Hyatt Regency”

Učenici ITHS-a proslavili su maturu! Deveta generacija učenika ITHS-a u sredu, 21. juna, proslavila je svoje matursko veče u hotelu „Hyatt Regency”.

Nakon četiri godine učenja, druženja i dana provedenih u školskoj klupi došao je dan svečane proslave maturske večeri kojom su obeležili jedan od najlepših perioda života.

Obilazak škole i predstavljanje noviteta

Učenice Anđela Bjelanović i Iva Milutinović su se potrudile da vam na najbolji mogući način dočaraju šta im se sve sviđa kada je reč o školi – od nastavnika, preko aktivnosti i projekata, pa sve do raznih noviteta, kao što su kabinet za multimediju i moderno opremljena sala za fizičko vaspitanje.

Svim budućim učenicima ITHS-a Anđela i Iva poručile su sledeće: „Čekamo vas da se družimo!”

Svečana dodela diploma maturantima ITHS-a | 2023

Svečanom dodelom diploma u „Madlenijanumu” ispratili smo devetu generaciju maturanata, koja je završila školovanje noseći sa sobom znanje, mnogo dragih uspomena i prijateljstava! Čestitamo svim maturantima i želimo im puno uspeha u daljem radu i usavršavanju!

Projekat „ClimAct Now” – „Međunarodno proleće u ITHS-u”

Radionica u okviru projekta „ClimAct Now” održala se u periodu od 24. do 28. aprila i uključila je osam nastavnika iz Rumunije, Srbije, Grčke i Portugalije, kao i 24 učenika. Ova aktivnost omogućila im je da saznaju nove tehnike i metode za sprovođenje aktivnosti protiv klimatskih promena.

Preuzimajući odgovornost za borbu protiv klimatskih promena, naši učenici pokušali su da shvate pravi efekat njihovog dejstva kako bi na taj način preuzeli mere za njihovo ograničenje, u skladu sa svojim mogućnostima.

Učenici ITHS-a tokom projekta „MIR” uspešno kreirali robotsku ruku

Tokom trajanja projekta „MIR (Mechatronic–IT–Robotic)” učenici su naučili osnove robotike, što je korak za dalji napredak u ovoj oblasti. Koristeći programski jezik Python, učenici su sjedinili veštačku inteligenciju i robotsku ruku kako bi je na taj način kontrolisali (pomoću kamere koja skenira pokrete njihovih šaka).

Maturanti ITHS-a kreirali video-igru

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije kreirali su video-igru s ciljem promocije škole na Sajmu obrazovanja. Igrica je zamišljena kao „parkour” igra, a cilj je da igrač sakupi sve novčiće sa logoom škole ITHS-a i da za što kraće vreme pređe nivo. Tokom kreiranja ove video-igre učenici su se zabavili, družili, pokazali svoju kreativnost i uspešno primenili stečeno znanje u praksi.

Projekat „MIR” – „Međunarodno proleće u ITHS-u”

Radionica u okviru projekta „MIR” (Mechatronic – IT – Robotic) i bilateralna poseta nastavnika i direktora iz Srednje škole tehničkih struka Šiška iz Slovenije održana je u periodu od 3. do 7. aprila u prostorijama ITHS-a.

Cilj ove aktivnosti bio je da se proširi znanje i obogati iskustvo nastavnika iz obe škole kada je reč o mehatronici, IT-ju i robotici.

Finale prvog startap takmičenja „Preduzetništvo u IT-ju” u ITHS-u

U sredu, 29. marta, održano je veliko finale prvog startap takmičenja „Preduzetništvo u IT-ju” u organizaciji ITHS-a, i to na nivou cele Srbije. Utisci se još nisu slegli jer je finale ovog takmičenja kruna truda i rada kako nastavnika tako i učenika. Veliko uzbuđenje i neizvesnost bili su karakteristični za sve radionice. Druženje sa đacima iz drugih srednjih škola, razmenjivanje iskustava, sticanje novih znanja i rad na preduzetničkim idejama trajali su od samog početka takmičenja, a finale je dovelo do prave euforije i među takmičarima i među profesorima.

Publika i žiri uživali su u predstavljanju novih preduzetničkih ideja, koje su zaista bile sjajne!

Projekat „Let’s Exchange Cultures by Using Web 2.0” – „Međunarodno proleće u ITHS-u”

Nakon petodnevnog boravka partnera iz Severne Makedonije, Turske, Italije i Španije u okviru međunarodnog Erasmus+ projekta „Let’s Exchange Cultures by Using Web 2.0”, u periodu od 13. 3. do 17. 3. u Beogradu, ostaju samo najlepše uspomene i nova prijateljstva.

Učenici iz svih pomenutih zemalja (uključujući i Srbiju i ITHS kao domaćina) imali su priliku da sa svojim profesorima upoznaju kulturu Srbije, kao i kulture ostalih zemalja – partnera projekta.

Projekat „Barcode” – „Međunarodno proleće u ITHS-u”

Erazmus+ projekat „Barcode” okupio je učesnike iz pet evropskih zemalja: Severne Makedonije, Turske, Portugala, Litvanije i Srbije – zemlje domaćina. Učenici su imali priliku da razvijaju svoje jezičke veštine i prošire svoje znanje o kulturama drugih zemalja.

Cilj projekta „Barcode” je okretanje inovativnim metodama pri realizaciji nastave u oblasti kodiranja kada je reč o podučavanju učesnika.

Učenik ITHS-a Luka Lijeskić najbolji mladi golman Srbije

Učenici ITHS-a snimili su video o svom drugu Luki Lijeskiću, koji je trenutno najbolji mladi golman Srbije. Poslušajte šta Luka ima da kaže o fudbalu, školi i svojim ciljevima.
Želimo mnogo uspeha Luki, kao i to da ostvari sve svoje ambicije!

„LINK Summer Jobs 2022” – održan sastanak učesnika projekta sa predsednikom LINKgroupa

Učesnici u projektu „LINK Summer Jobs 2022”, učenici srednjih škola LINK edu Alliance: Srednje škole za IT – ITHS, Savremene gimnazije i International Schoola, koji su tokom leta stekli svoja prva iskustva na radu, i to u LINKgroupu, bili su gosti predsednika grupe, prof. dr Valentina Kuleta, na sastanku posvećenom njihovim iskustvima tokom trajanja projekta.

ITHS je požeo dobrodošlicu novim đacima – budućim IT stručnjacima!

Ove školske godine Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS upisala je 12. generaciju učenika. Izuzetnim radom, zalaganjem i nizom uspeha koje smo ostvarili u prethodnim godinama stekli smo reputaciju jedne od najboljih privatnih škola u regionu, pa je samim tim i ove godine interesovanje za našu školu bilo veliko.

Iz utisaka budućih đaka i njihovih roditelja možemo zaključiti samo jedno: nismo sigurni ko je više bio uzbuđen. Svim učenicima želimo srećan novi početak!

ITHS deo uspešno završenog projekta „LINK Summer Jobs”!

Ovog leta je u okviru kompanije LINKgroup po prvi put realizovan projekat „LINK Summer Jobs” – program sezonskih parttajm poslova posebno prilagođen učenicima uzrasta 15–19 godina u okviru ustanova LINK edu alijanse.

Podstičući mlade ljude da produktivno provedu svoje slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, kroz ovaj projekat smo im omogućili da osete šta su timski rad, poslovno okruženje i dnevna dinamika, kao i da steknu svoje prvo radno iskustvo i zasluženu prvu platu. Pogledajte kako je izgledao jedan njihov radni dan!

Svečanošću povodom Dana diploma ispraćena još jedna uspešna generacija maturanata!

Svečanost upriličena povodom kraja školovanja maturanata organizovana je 20. juna u operi i teatru „Madlenijanum”. Učenici ITHS-a su u našoj srednjoj školi gradili i oblikovali svoju ličnost. Ponosni smo što smo bili u prilici da uspešno i kontinuirano sarađujemo sa našim učenicima i zajedno napredujemo u svim oblastima!

Generacija koja je upisana 2018. godine svojim zalaganjem, kreativnošću i originalnim pristupom ostavila je poseban trag u našoj školi!

Kabinet G16 – laboratorija praktičnog znanja

Pogledajte kako izgleda najsavremenija IT laboratorija u ITHS-u, u kojoj naši učenici kroz zanimljive vežbe i zadatke u praksi primenjuju teorijska znanja iz stručnih predmeta. Uz novu opremu i profesore koji su uvek tu da odgovore na sva pitanja učenici utvrđuju naučeno kroz praktičan timski rad, obogaćujući svoje obrazovanje neprocenjivim iskustvom.

Humanitarna akcija u decembru

Novogodišnje i božićne praznike odlikuju solidarnost, toplina, podrška i okrenutost drugima – porodici, prijateljima, ali i onima kojima naše malo može značiti nemerljivo mnogo. Zato su đaci ITHS-a odlučili da svojim učešćem omoguće i drugima da uživaju u praznicima.

ITHS ugostio škole iz Turske, Španije, Italije i Poljske

Nastavljamo sa radom na projektima u okviru Erasmus+ mreže. Naša škola je u okviru projekta „Digital education zone” ugostila partnere učesnike u projektu. Tokom pet dana bili smo domaćini školama iz Turske, Italije, Španije i Poljske. Ciljevi projekta jesu poboljšanje osnovnih veština i kompetencija učenika, kao i profesionalni razvoj nastavnika.

ITHS ugostio škole iz Turske i Rumunije

U okviru projekta „Together to a Better Technology” Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS ugostila je 23. avgusta delegacije iz srednjih škola „LPS Brăila” iz Rumunije i „Melvlana Anadolou Imam Hatip Lisesi” iz Turske, a zajedničke aktivnosti trajale su do 27. avgusta.

Zabavna matematika: Projekat "Maths: The Language of the Universe"

Zahvaljujući eTwinning projektu „Maths: The Language of the Universe”, učenici ITHS-a su imali priliku da se upoznaju sa matematikom, koja je prisutna u svim aspektima života i svuda je oko nas na neobičan način. Matematika se još uvek smatra apstraktnom naukom koju učenici teško razumeju i koja im zadaje poteškoće u učenju. Međutim, kroz različite aktivnosti u okviru projekta učenici su proširili svoja znanja o ovoj nauci i razumeli je na nešto drugačiji način.

Realizacija eTwinning projekta u ITHS-u

eTwinning projekat omogućava učenicima da učestvuju u više realnih projekata i da komuniciraju sa učenicima i profesorima iz drugih škola, a samim tim i da unaprede svoje IT veštine, kao i poznavanje engleskog jezika.

Počela je nova školska godina na ITHS-u

Pogledajte kako je protekao prvi školski dan na ITHS-u, kao i svečani prijem povodom nove školske godine 2021/22. Poslušajte šta su o prvom utisku o novoj školi rekli učenici i roditelji.

Priručnik za nastavnike jezika „ER i jezici: savršen spoj?”

Nastavnici ITHS-a su u okviru projekta „SpeakER” kreirali priručnik za nastavnike jezika „ER i jezici: savršen spoj?”. U ovom priručniku nalaze se uputstva kako nastavnici jezika mogu da koriste „Escape Rooms” u nastavi sa svim potrebnim informacijama. Priručnik je dostupan na svim jezicima partnera na ovom projektu. Priručnik se može preuzeti na sajtu projekta: speakerproject.eu/.

Učenici ITHS-a kreirali pametnu kuću (Smart Home)

U okviru eTwinning projekta „We Are Coding Our Smart Home” učenici ITHS-a su kreirali pametnu kuću (smart home). Oni su bili deo međunarodnog tima učenika i nastavnika koji je dizajnirao i programirao pametnu kuću koristeći „Arduino” i „Tinkercad”. Radeći na ovom projektu, učenici su imali priliku da nauče nešto novo, steknu nova iskustva u timskom radu, ali i da primene već stečena znanja.

Matursko veče učenika ITHS-a 2021

Nakon četiri godine zajedničkog učenja i druženja došao je dan da se proslavom maturske večeri obeleži najlepši period života. Veče su obeležili prijateljska atmosfera, odličan provod, iskrene emocije, divne reči koje obavezuju, opraštanje, kao i obećanje za druženje koje će trajati čitavog života. Sedma generacija učenika ITHS-a u utorak, 29. juna, proslavila je svoje matursko veče u „Aria Event Centru”.

Svečana dodela diploma maturantima ITHS-a 2021

ITHS je svečanom dodelom diploma ispratio sedmu generaciju maturanata, koja je završila svoje srednjoškolsko školovanje noseći sa sobom znanje, mnogo dragih uspomena i prijateljstava koji će trajati čitavog života. Svečanost upriličena povodom kraja školovanja maturanata bila je održana 16. juna u Operi i teatru „Madlenijanum”.

ITHS učesnik projekta „Digital Education Zone”

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. Projekat „Digital education zone” omogućiće nastavnicima da predaju u različitim evropskim zemljama radi rešavanja problema niske i veoma niske motivacije učenika.

Jerusalema challenge

ITHS se pridružio izazovu #Jerusalemachallenge, u kojem ljudi iz različitih delova sveta dele video-snimke na kojima plešu uz pesmu iz Afrike. ITHS ovim plesom šalje pozitivnu energiju i dobre vibracije za početak 2021.

ITHS učesnik projekta „SpeakER” u okviru Erasmus+ programa

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. Projekat „SPEAKER” – Cilj ovog projekta je podsticanje višejezičnosti i raznolikosti u EU kroz Escape Rooms kurseve jezika.

ITHS učesnik Erasmus+ projekta „Let’s Exchange Cultures by Using Web2”

ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. U okviru projekta „Let’s Exchange Cultures by Using Web2” učenici će na najbolji način predstaviti svoju kulturu, tradiciju i verovanja, ali i naučiti mnogo toga o drugim kulturama i narodima.

ITHS učesnik projekta „ClimAct Now!” u okviru Erasmus+ programa

Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. Projekat „ClimAct Now!” odnosi se na Cilj održivog razvoja 13 iz Agende Ujedinjenih nacija za 2030.

ITHS učesnik projekta „Together to a Better Technology” u okviru Erasmus+ programa

ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa, u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. Cilj projekta „Together to a Better Technology” jeste povećanje kvalifikacija školskog osoblja i pružanje veština učenicima i roditeljima koje će im pomoći da upravljaju tehnologijom i bezbedno koriste internet.

ITHS učesnik projekta „Barcode” u okviru Erasmus+ programa

ITHS deo je nekoliko međunarodnih projekata u okviru Erasmus+ programa, u kojima će učestvovati nastavnici i učenici škole i na taj način usavršiti svoja znanja i veštine iz različitih oblasti, ali i steći novo iskustvo koje doprinosi poboljšanju nastave u Srbiji. U okviru projekta „Barcode” radiće se na povećanju stope primene inovativnih nastavnih metoda i razbijanju predrasuda o primeni inovativnih nastavnih metoda.

Prijem jubilarne desete generacije učenika ITHS-a

Ove školske godine Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS upisala je jubilarnu, desetu generaciju učenika, koji su sa velikim uzbuđenjem krenuli u novo životno poglavlje – ono će im doneti mnogo uspomena i znanja koje će pamtiti zauvek.

Svečana dodela diploma maturantima ITHS-a 2020

Svečana dodela diploma šestoj generaciji maturanata Srednje škole za informacione tehnologije održana je 16. 6. u pozorištu „Madlenijanum”. Svečano i moderno, izuzetno – baš kao što smo pre četiri godine otpočeli priču sa našim maturantima, tako smo je i završili. Sigurni smo da ih očekuje mnogo uspeha i želimo im da nastave putem kojim su krenuli, jer verujemo da je pred njima sjajna budućnost.

Matursko veče 2020

Nakon četiri godine zajedničkog učenja, druženja i mnogo dana provedenih u školskoj klupi došao je dan da se proslavom maturske večeri obeleži najlepši period života šeste generacije učenika ITHS-a. U petak, 19. juna, maturanti su u hotelu „Hilton” obeležili završetak srednje škole nezaboravnim provodom.

Humanitarna predstava i podela paketića

U Srednjoj školi za informacione tehnologije nastavljena je naša tradicionalna, novogodišnju akcija prikupljanja paketića. Učenici naše škole sami su osmišljavali i pravili paketiće. Spoj humanosti i umetnosti učinio je da ova naša novogodišnja akcija bude nešto posebno i drugačije.

Humanitarni gejming turnir

U sredu, 25. decembra, u Srednjoj školi za informacione tehnologije – ITHS održan je humanitarni gejming turnir. Od Učeničkog parlamenta ITHS-a potekla je izuzetna inicijativa, koja je podržana i učinjeno je sve kako bi se turnir humanitarnog karaktera održao u Srednjoj školi za informacione tehnologije Sav prikupljen novac biće utrošen na realizovanje humanitarnih aktivnosti naše škole i to je, zapravo, najvažniji deo ovog turnira, jer kada je reč u humanitarnim akcijama, tu su svi pobednici!

Svečani prijem devete generacije ITHS srednjoškolaca

U ponedeljak, 2. septembra, priređen je svečani prijem devete generacije ITHS srednjoškolaca. Izuzetnim radom, zalaganjem i nizom uspeha koje smo ostvarili u prethodnim godinama stekli smo reputaciju jedne od najboljih privatnih škola u regionu, pa je samim tim i ove godine interesovanje za našu školu bilo veliko.

Dobro došli u ITHS, najmoderniju srednju školu za IT

ITHS je prva privatna škola za obrazovanje IT tehničara u Srbiji. Srednja škola za informacione tehnologije je mesto gde, osim stručnih znanja iz oblasti informacionih tehnologija, učenici stiču i opšte obrazovanje – modernom, efikasnom i pre svega interaktivnom nastavom, prilagođenom potrebama, sposobnostima i interesovanjima učenika.

Matursko veče 2019.

Ispratili smo još jednu uspešnu generaciju maturanata ITHS-a.

Svečana dodela diploma maturantima ITHS-a 2019

Na svom putu obrazovanja učenici ITHS-a imali su priliku da grade svoju ličnost i kroz našu srednju školu. Saradnja sa profesorima, odgovornost, uspešno rešavanje zadataka, posvećen i kontinuiran rad učinili su da i peta generacija učenika napusti našu školu ponosna na to što je bila deo nje.

Učenici ITHS-a oprobali se u streličarstvu

Učenici III i IV razreda ITHS-a, posetili su Streličarski klub DIF i oprobali se u ovom olimpijskom sportu. ITHS je po prvi put organizovao ovakvu uzbudljivu avanturu za starije razrede, a učenici su jedva čekali da uzmu luk i strelu u ruke i testiraju svoje veštine.

Projekat učenika ITHS-a – nadogradnja drona i merenje kvaliteta vazduha

Učenici ITHS-a učestvovali su u zajedničkom projektu u kojem su unapredili dron senzorima koji mere kvalitet vazduha.

Saradnja ITHS-a i ETŠ „Nikola Tesla”

U utorak, 9. oktobra, u ITHS-u održan je pravi mali naučni skup, čiji su učesnici bili đaci ITHS-a i ETŠ „Nikola Tesla”. Naime, zahvaljući saradnji nastavnika ove dve ustanove, došlo se na ideju da učenici zajedničkim snagama i udruživanjem rade na projektu – načini da se stvore obnovljivi izvori energije.

Pešačka tura na Avali

Za učenike II razreda ITHS je organizovao uzbudljiv dan – pešačku turu na Avali. Učenici su iz škole sa svojim odeljenjskim starešinama i nastavnicima fizičkog vaspitanja krenuli u pravu avanturu – da dostignu vrh Avale.

Svečana dodela diploma maturantima

ITHS je održao svečanu dodelu diploma četvrtoj generaciji učenika, koji su se upisali 2014. godine. Maturantima su svečano dodeljene diplome i zahvalnice, a najboljim učenicima i posebne nagrade.

Prvi dan škole školske godine 2018/19

Pogledajte kako je protekao prvi školski dan na ITHS-u, kao i svečani prijem povodom nove školske godine 2018/19. Poslušajte šta su o prvom utisku o novoj školi rekli učenici, ali i direktor Bojan Ristić i nastavnici ITHS-a.

FILM učenika ITHS-a: JEDNAKI

Pogledajte film „Jednaki”, snimljen u saradnji naše škole i OŠ „Sava Jovanović Sirogojno”. Film govori o toleranciji i međusobnom uvažavanju i predstavlja krunu dugogodišnjeg prijateljstva naše i ove osnovne škole.

Humanitarna akcija u OŠ „9. srpska brigada” u Jablanici

ITHS humanitarni tim posetio je jedno od 11 izdvojenih odeljenja OŠ „9. srpska brigada”, i to u selu Jablanica u opštini Boljevac. Odeljenje u Jablanici broji četiri učenika i jednu učiteljicu, a mi smo im poklonili četiri tableta i jedan laptop kako bi njihova nastava bila što savremenija, kreativnija i uspešnija.

Odneli smo poklone u OŠ „Sava Jovanović Sirogojno”

Druženje sa decom iz OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” se nastavlja. Učenici ITHS-a su ponovo išli tamo, a ovog puta im odneli 10 tableta, na kojima će moći da se zabave, ali i edukuju, pomoću različitih aplikacija.

Okružno takmičenje iz matematike na ITHS-u

Naša škola je bila ovogodišnji domaćin okružnog takmičenja iz matematike na kome je svoje matematičko znanje odmerilo oko 400 učenika iz svih beogradskih srednjih škola. ITHS se može pohvaliti odličnom organizacijom, sjajnim angažovanjem svih nastavnika i prijatnim ambijentom za takmičare.

Film učenika ITHS-a „Putovanja Svetog Save”

Naši đaci su za proslavu školske slave Sveti Sava pripremili dokumentarni film „Putovanja Svetog Save”, koji su predstavili svim učenicima škole, nastavnicima i roditeljima. Umesto da pripremaju tradicionalne pozorišne predstave na temu srpskog prosvetitelja, odlučili su se da pokažu svoje IT veštine i sami osmislili i izmontirali ovaj kratak film.

Humanitarna akcija Nurdor na ITHS-u

Ove nedelje je u prostorijama ITHS-a postavljen novogodišnji štand NURDOR-a. Za njim su učenici koji su članovi humanitarnog tima naše škole. Hvala svima koji su posetili štand i izabrali novogodišnji poklon kojim su obradovali i prijatelja i nekog štićenika NURDOR-a.

Novogodišnja žurka ITHS-a

Učenici i nastavnici ITHS-a su se sjajno proveli na novogodišnjoj proslavi, koju je za njih škola organizovala u Just Vanili na Adi. Svi su se lepo družili, neki su se i upoznavali, razgovarali i na taj način sumirali utiske iz prvog polugodišta.

Učenici ITHS-a održali predavanje na Games.conu

Učenici ITHS-a Petar Nedeljković, Filip Milinković i Andrej Marković održali su predavanje na temu „Veštačka inteligencija u video-igricama” na Games.Conu. Na ovom novom festivalu gejminga i pop kulture posetioci su imali priliku da se upoznaju sa domaćim i stranim kompanijama koje se bave razvojem softvera, naročito u gejming industriji.

Učenici ITHS-a uspešni na hakatonu Ticketmaster

Učenici ITHS-a ostvarili su neverovatan uspeh na hakaton takmičenju Ticketmaster. Tri učenika – Filip Milinković, Petar Nedeljković i Andrej Marković – uspela su da u konkurenciji od 13 timova, u kojima su bili i senior programeri, zauzmu 3. mesto, zahvaljujući aplikaciji koju su timski kreirali.

ITHS Halloween žurka 2017.

I ove godine obeležili smo najstrašniju noć u godini – Noć veštica. Te noći duhovi umrlih dolaze među žive, a najavljuje se i hladna, mračna zima umesto sunčanog, toplog leta. Ovaj praznik obeležavali su još stari Kelti, a ove godine su ga po treći put obeležili i učenici ITHS-a.

Sportski dan na početku školske godine

U četvrtak, 14. septembra, Srednja škola za informacione tehnologije za učenike svih razreda organizovala je sportski dan na Adi Ciganliji. Sportski dan je odličan način da se započne nova školska godina. Mnoštvo sportova, dobro druženje i uzbudljive igre obeležili su taj dan.

Prijem nove generacije na iTHS-u

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS upisala je novu, sedmu generaciju učenika. Pogledajte detalje sa svečanog prijema za učenike i njihove roditelje.. U modernim i savremeno opremljenim kabinetima ITHS-a sedeće učenici čak osam novih odeljenja, što je najveći broj odeljenja dosad u najsavremenijoj IT školi u Srbiji.

Svečana dodela diploma maturantima

Bilo je svečano kao što dolikuje školi gde odrastaju buduće generacije IT stručnjaka, otmeno, prestižno… Maturanti ITHS-a koji su svoje školovanje započeli 2013. godine položili su veliki četvorogodišnji ispit i dobili zaslužene diplome. Nosili smo toge, uživali u vatrometu i dostojno obeležili svečani završetak školovanja na ITHS-u.

Matursko veče učenika ITHS-a

Maturanti ITHS-a proslavili su završetak srednje škole u hotelu Hyatt Regency, na svečanosti koja je svojom organizacijom bila na nivou celokupnog školovanja na ITHS-u. Uz mnogo osmeha i emocija, uz svoje školske drugove i profesore sa kojima su proveli nezaboravne trenutke i zabeležili prve prave životne uspehe, učenici su obeležili kraj jedne etape u svom školovanju i pokazali da su spremni da se samouvereno upuste u nove izazove.

Kengur bez granica

ITHS je u nedelju 28. maja bio domaćin finala takmičenja Kengur bez granica koje je okupilo 360 učenika iz čitave zemlje, od prvog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole. Ovo takmičenje koje se istovremeno održava širom sveta uspešno je održano u prostorijama ITHS-a čiji su profesori i učenici sa zadovoljstvom ugostili najbolje mlade matematičare u Srbiji.

Sportski dan i žurka povodom Dana škole u ITHS-u

Dan škole obeležili smo u sportskom duhu. Odigrana su četiri uzbudljiva turnira: turnir u malom fudbalu, stonom tenisu, šahu i igri „Između dve vatre”. A uveče, nakon svih uzbuđenja, uživali smo u žurki gde smo se bolje upoznali i odlično družili.

Poseta arheološkom nalazištu Vinča

Lep i sunčan petak, 17. mart, učenici prvog razreda proveli su u arheološkom nalazištu Vinča. Na časovima geografije, nastavnik Ivan Đikić uputio je učenike u istoriju Vinče i objasnio koliko je to važno nalazište za nas, jer je to naselje sedište prve urbane civilizacije. Organizovanim prevozom učenici su sa svojim odeljenjskim starešinama stigli do obale Dunava i, podeljeni u dve grupe, pažljivo su saslušali kustosa muzeja „Belo brdo” na arheološkom lokalitetu Vinča, Dragana Jankovića.

ITHS dodelio stipendiju dečaku iz Svratišta

Da za znanje nema prepreka pokazao nam je jedan dečak po imenu Boško Marković. Njega su naši učenici i profesori upoznali tokom humanitarne radionice u Svratištu, prepoznali njegovu ljubav za rad na računaru i odlučili da mu omoguće školovanje koje će mu obezbediti obrazovanje kakvo zaslužuje. On je obećao da će svojim zalaganjem ukazano poverenje opravdati i nema razloga zašto mu ne bismo verovali.

Poseta Sigurnoj kući

Sekcija za humanitarne aktivnosti ITHS-a i dalje nastavlja da pomaže svima onima kojima je pomoć najpotrebnija. U četvrtak, 23. februara, naši humanitarci posetili su Sigurnu kuću u Rakovici. Sa sobom su poneli podršku i srdačnost, ali i četiri tablet uređaja, kako bi malo olakšali rad ovoj organizaciji.

Poznati YouTuberi u poseti ITHS-u

ITHS je nedavno ugostio troje vrlo popularnih domaćih YouTubera koji su pokazali želju da izveste svoje pratioce o tome kako izgleda školovanje u našoj školi. Šta drugo reći osim da smo ispunili očekivanja. U to ime, 25. marta održaće se i panel u amfitetru ITHS-a na kojem će Cile, Dule, Kika i Kovalska odgovarati na sva pitanja zainteresovanih u vezi sa njihovim utiscima o ITHS-u.

Kratki film učenika ITHS-a „Legende o Svetom Savi”

Učenici ITHS-a snimili su kratki film pod nazivom „Legende o Svetom Savi”, koji je premijerno prikazan 27. januara. Andrija Erjavec IV-1, Nadica Žarkić IV-2, Jovana Živković III-3, Mateja Janković I-2, Đorđe Stojčevski I-1 i Luka Novaković II-1, na čelu sa nastavnicom Natašom Topukov film su snimali tokom zimskog raspusta. Snimatelji i montažeri iz LinkEduTv-a dali su sve od sebe da ovaj kratak film izgleda vrhunski i besprekorno.

Proslava školske slave - Sveti Sava na ITHS-u

I u 2017. godini učenici i profesori ITHS-a svečano su obeležili dan Svetog Save. Učenici su snimili kratak film pod nazivom „Legende o Svetom Savi” koji je premijerno prikazan tokom svečanosti. Pored toga, imali smo i goste – hor Gerontološkog centra „Bežanijska kosa”, koji se pridružio našem školskom horu i tako zajednički priredio divan muzički program. Pročitajte vest na: https://www.iths.edu.rs/2017/02/02/sko…

Učenici ITHS-a i Savremene gimnazije zajednički proslavili dolazak nove godine

Zajedničkom proslavom učenici ITHS-a i Savremene gimnazije obeležili su kraj 2016. godine i, u duhu praznične euforije, nazdravili za uspešan početak nove 2017. godine. U sredu, 28. decembra, od 20 časova skupili su se mladi programeri, budući IT stručnjaci, i savremeni uspešni gimnazijalci i tako obeležili dolazak nove godine jednom uzbudljivom žurkom.

Upoznavanje sa organizacijom Evropske unije i Erazmus programom

Zahvaljujući Kancelariji za evropske integracije Vlade Republike Srbije i organizaciji „Pomoć deci” iz Beograda, naši odabrani đaci bili su učesnici tri panel-diskusije, koje su organizovane u okviru projekta Kako pridruživanje Srbije Evropskoj uniji utiče na tvoje obrazovanje?”

Novogodišnje druženje sa korisnicima Staračkog doma "Bežanijska kosa"

Učenici ITHS-a posetili još jednom Dom za stara lica “Bežanijska kosa”. Ovog puta motiv posete bilo je novogodišnje druženje uz projekciju predstave učenika ITHS-a, “Lajanje na zvezde”.

ITHS na desetom Festivalu nauke

Učenici ITHS i ove godine posetili su Festival nauke pod sloganom „Čista desetka”, jubilarni, 10. po redu. Uživali su u eksperimentima, otkrićima i saznali koliko nauka zapravo zanimljiva može da bude!

Poklonili smo edukativne aplikacije dvema školama za decu ometenu u razvoju

U utorak, 6. decembra, aplikacijama smo obradovali još dve škole. Učenici, kreatori korisnih i zanimljivih aplikacija, na čelu sa svojim nastavnicima, posetili su dve škole i tom prilikom poklonili sve naše aplikacije. Reč je o školama „Anton Skala” i „Miloje Pavlović”. U obe škole dočekali su nas srdačni vaspitači i još jednom smo potvrdili da uvek gradimo lepe i uspešne saradnje.

JAZAS tribina na ITHS-u: „Zaštiti se od HIV-a”

U petak, 23. decembra, posetili su nas predavači iz JAZAS-a, koji su učenicima I razreda ITHS-a održali tribinu pod nazivom „Zaštiti se od HIV-a”. Tribina se sastojala iz tri dela. Učenici su najpre saznali šta je HIV virus, zatim su čuli nešto i o merama zaštite, dok je treći deo tribine bio u vidu interaktivne radionice.

Učenici ITHS-a prikupili hranu za ugrožene životinje ithsbeograd

Nakon mnogobrojnih humanitarnih akcija u Srednjoj školi za informacione tehnologije – ITHS, nastavnici i učenici odlučili su da pomognu i ugroženim životinjama.
Ovo je za sve nas bio novi veliki humani poduhvat – kako pomoći životinjama koje su napuštene i nemaju dom. Tako smo potražili različite organizacije kojima je cilj zaštita životinja i ostvarili saradnju sa jednom od njih. Reč je o Udruženju za zaštitu životinja „S.O.S. FOR DOGS”, a naši humani đaci odlučili su da prikupe hranu i odnesu je ovom udruženju.

Članovi dramske sekcije ITHS-a gledali „Anu Karenjinu” u Madlenijanumu

U okviru dramske sekcije ITHS-a „Školsko pozorište”, kojom koordinira profesorka Aleksandra Prokopijević, organizovana je poseta teatru Madlenianum.

U utorak, 1. novembra, glumci ITHS-a imali su priliku da vide svetski poznatu dramatizaciju „Ana Karenjina” iz pera nemačkog dramskog pisca Armina Petrasa, dok je reditelju Jugu Radivojeviću ova predstava jubilarna stota pozorišna režija.

Žurka za Noć veštica u Bitef art kafeu

Ideje, kreativnost, originalnost zablistali su na jednom mestu u noći 31. oktobra, u Bitef art cafeu. Vampiri, zombiji, likovi iz filmskih horor filmova igrali su i veselili se uz dobru muziku, za posluženje su imali servirane „prste” i „oči”, a na kraju strašne večeri usledile su i nagrade za najbolje maske.

ITHS na 61. Beogradskom sajmu knjiga

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije sa svojim profesorima posetili su 61. Beogradski sajam knjiga. Ova poseta je pravi praznik za učenike ITHS-a koji su još jednom potvrdili da su svestrani mladi ljudi.

Učenici su Sajma izašli sa mnogo novih knjiga, baš u skladu sa ovogodišnjim sloganom: Knjige u ruke.

ITHS Biciklijada za učenike prvog razreda

Učenici prvog razreda su imali priliku da se mnogo bolje međusobno upoznaju i sklope prva prijateljstva na Adi Ciganliji, na svojoj prvoj biciklijadi.Početak srednjoškolskog obrazovanja ostaće im u lepom sećanju. Znanje, druženje, rekreacija, nova poznanstva – odličan početak za novu generaciju ITHS-a.

ITHS doneo VR tehnologije na Balkan Tube Fest

Na drugom Balkan Tube Festu okupile su se najveće YouTube zvezde Balkana. Među izlagačima se našla i Srednja škola za informacione tehnologije ITHS koja je svim posetiocima pružila mogućnost da isprobaju VR Vibe na opšte oduševljenje.

Prijem nove generacije učenika ITHS-a 2016/17.

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS po šesti put organizovala je svečani prijem učenika prve godine. Svečani prijem organizovan je u ponedeljak, 5. septembra, sa početkom u 18 časova. Roditelji i učenici izašli su zadovoljni, sigurni da smo svi zajedno na pravom putu – putu ka budućim stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija.

ITHS na izložbi LEGO kreacija

U Dečjem kulturnom centru Beograd održan je nesvakidašnji događaj – Međunarodna izložba lego kreacija i radionice za decu i mlade svih uzrasta. Deo ovog interesantnog dešavanja koje je organizovano u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, bila je i Srednja škola za informacione tehnologije.

„Lajanje na zvezde”: predstava učenika i profesora ITHS-a

Glumačka ekipa ITHS-a, sačinjena od učenika i nastavnika, zablistala je na sceni Doma kulture Studentski grad, u predstavi „Lajanje na zvezde”. Neverovatan aplauz orio se salom na kraju poslednje scene i to je najbolji pokazatelj da je rad i trud naše ekipe zaista vredeo.

Sportski dan učenika ITHS-a na Adi Ciganliji

Dosta je bilo odmora. Pripreme za velike školske izazove počele su danom sportskih aktivnosti na Adi Cigalniji za drugi i treći razred. Oprobali smo se u veslanju, biciklizmu, odbojci na pesku…

Zajednički projekat učenika i profesora – maketa fiće za predstavu „Lajanje na zvezde”

Pripreme za predstavu „Lajanje na zvezde” bile su za naše učenike jedno od najzanimljivijih iskustava tokom školovanja na ITHS-u. Iako izgleda kao da smo ga nabavili iz nekog filmskog studija, „fića” koji se pojavljuje u predstavi je delo učenika i profesora naše škole. Pogledajte kako je nastao!

Velika humanitarna akcija ITHS-a. Radionice informatike za decu u Dečjem selu

Nakon humanitarne akcije „Da vam olakšamo školske dane”, u kojoj smo sakupljali najrazličitiji školski pribor za decu Dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, odlučili smo da ovim mladim ljudima pružimo i ono u čemu su naši učenici najbolji: radionice informatike i računarstva.

Učenici ITHS-a igrali rukomet na pesku

Odličan dan na Adi Ciganliji proveli su učenici ITHS-a oprobavši se u novom sportu, rukometu na pesku. Učenici kažu da je ovo jedno lepo iskustvo, a oni koji se bave rukometom dodaju da ima malo veze sa matičnim sportom, ali da nije ništa manje zanimljiv i zahtevan.

Nova predstava učenika ITHS-a: „Lajanje na zvezde”

Udruženim snagama učenika i nastavnika ITHS-a osvojena je brojna publika u Domu kulture Studentski grad. U petak, 17. juna, premijerno smo izveli predstavu „Lajanje na zvezde”, na kojoj smo vredno radili mesecima unazad. Rezultat je odličan: nasmejana publika sve glumce je ispratila sa scene gromoglasnim aplauzom, a završnu pesmu „Daire” pevala je cela sala u jednom glasu.

Matursko veče učenika ITHS-a

U prelepom ambijentu hotela Metropol Palace, maturanti ITHS-a svečano su obeležili uspešan završetak srednje škole. Ova svečanost je bila nalik njihovom školovanju: savremena, kvalitetna i prestižna, a učenici su bili dostojni predstavnici ITHS-a, kao i tokom školovanja. Pred njima je sada jedan novi izazov – izbor i upis fakulteta. Sigurni smo da će i tokom visokog obrazovanja imati jednako uspeha.

Dodela diploma drugoj generaciji ITHS maturanata

Ove godine ITHS je peti put proslavio Dan škole, u utorak, 24. maja.
Moramo se pohvaliti da je ove godine ITHS imao i veliki razlog za slavlje – najveći broj učenika do sada, zadovoljnih svojom školom, i sa druge strane velike promene u školi, koje su doprinele jednom odličnom kolektivnom kadru koji stalno stremi ka što boljoj nastavi i saradnji u našoj školi. Učenici su se rado odazvali na poziv za proslavu Dana škole, čak su želeli i da učestvuju u organizaciji.

Još jedna zlatna medalja za učenika ITHS-a

Marko Jevremović, učenik III-3 ITHS-a,  svojom brzinom prestiže sve koji mu se nađu na putu. Njegovo poslednje istrčano vreme od 50,15 sekundi na međuokružnom takmičenju u trci na 400 m njegov je lični ovosezonski rezultat, koji je bio sasvim dovoljan da osvoji prvo mesto i plasira se na republičko takmičenje.

ITHS žurka povodom Dana škole

Ove godine ITHS je peti put proslavio Dan škole, u utorak, 24. maja.
Moramo se pohvaliti da je ove godine ITHS imao i veliki razlog za slavlje – najveći broj učenika do sada, zadovoljnih svojom školom, i sa druge strane velike promene u školi, koje su doprinele jednom odličnom kolektivnom kadru koji stalno stremi ka što boljoj nastavi i saradnji u našoj školi. Učenici su se rado odazvali na poziv za proslavu Dana škole, čak su želeli i da učestvuju u organizaciji.

ITHS potpisao ugovor sa Elektrotehničkom školom „Mihajlo Pupin”

U četvrtak, 21. aprila, potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između jedinstvenog obrazovnog sistema ITS/ITHS (Srednje škole za IT i Visoke škole strukovnih studija za IT) i Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin” iz Novog Sada. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktor naše škole, prof. Bojan Ristić i direktor ETŠ „Mihajlo Pupin”, prof. Milan Vukobrat, u prisustvu predstavnika obe škole.

Poseta Vojnom muzeju

Sva odeljenja drugog razreda ITHS-a su u sredu, 13. aprila, posetila Vojni muzej u Beogradu. U ovoj beogradskoj muzejskoj instituciji učenici su razgledali različite predmete za vojnu upotrebu, a pre svega oružje, uniforme, ratne zastave, vojna dokumenta i umetnička dela sa vojnom tematikom. Posebnu pažnju su im privukli novi, interaktivni načini oživljavanja bitaka i upoznavanja sa eksponatima.

Čas biologije u Botaničkoj bašti

Sva odeljenja trećeg razreda sa svojim razrednim starešinama posetila su Botaničku baštu u utorak, 12. aprila, i tako provela divan dan u učionici pod otvorenim nebom. Učenici i nastavnici na kratko su zaboravili da su u Beogradu i uživali su u prelepom okruženju. Bio je vedar dan i idealna prilika za obilazak i fotografisanje u prirodi koja izgleda nestvarno. Na ulazu u Botaničku baštu dočekali su ih vodiči koji su im ispričali nešto o nastanku ovog instituta.

Poseta prihvatilištu za odrasla i stara lica

Ova poseta je bila finale humanitarne akcije prikupljanja pomoći u vidu sredstava za ličnu higijenu pod nazivom „Čistoća je pola zdravlja”. Zajedno sa ljubaznim osobljem, učenici predvođeni profesorima obišli su prostorije i obradovali korisnike prihvatilišta.

Predavanje novinara Saše Jovanovića učenicima ITHS-a

Učenici ITHS-a imali su priliku da se bolje upoznaju sa novinarskom profesijom kroz druženje sa glavnim i odgovornim urednikom Telegrafa, Aleksandrom Sašom Jovanovićem.

Dva takmičenja iz matematike na ITHS-u

Tokom marta na ITHS-u su održana dva takmičenja iz matematike, „Kengur bez granica” i „Misliša”. Takmičenje „Misliša” organizovano je 10.3.2016, dok je takmičenje „Kengur bez granica”, održano 17.3.2016 u prostorijama naše škole. Još uvek čekamo rezultate i nadamo se da će mnogi učenici ITHS-a obezbediti plasman u dalji tok takmičenja na republičkom nivou.

ITHS na izložbi „Božanstveni svetovi” Salvadora Dalija

Učenici II razreda ITHS-a su u petak, 11. marta, posetili izložbu jednog od najznačajnijih umetnika 20. veka, Salvadora Dalija, pod nazivom „Božanstveni svetovi” u Kući legata. Na ovoj izložbi učenici su imali jedinstvenu priliku da vide više od 240 Dalijevih najpoznatijih grafičkih listova, među kojima su i dela iz njegovih najobimnijih opusa – „Božanstvena komedija“ i „Biblija Sakra“, zatim „Dalijevi konji“, kao i „Hommage à Leonardo da Vinci“.

ITHS u poseti deci u Tiršovoj i vrtiću „Dragan Laković”

U toku februara učenici Srednje škole za informacione tehnologije ITHS pokazali su svu veličinu svojih mladih ličnosti i spremnost da ponovo budu od pomoći i ulepšaju dan onima kojima je to najpotrebnije. U istom danu posetili su Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i vrtić „Dragan Laković”.

Novogodišnja humanitarna akcija na ITHS-u

Sve češće se srećemo sa nepoštovanjem pravih vrednosti, netolerancijom, brigom samo o sebi. Da ne bismo zaboravili prave vrednosti, svakodnevno učimo učenike da je veoma važno da pomažu svakom oko sebe i da nikad ne budu sebični.

Obradovali smo mališane u Miloševcu novogodišnjim poklonima

Da je osmeh mališana najvažniji još jednom dokazuju učenici i profesori ITHS-a. Uoči novogodišnjih praznika rešili su da posete najmlađe stanovnike Miloševca, odnosno decu u Centru za porodični smeštaj i usvojenje. Čuli su želje ovih mališana, priskočili u pomoć Deda Mrazu i umesto njega pripremili paketiće.

Učenici ITHS-a učestvovali na takmičenju u plivanju

Još jedno sportsko takmičenje na kome su učestvovali učenici ITHS-a i pokazali dobre rezultate. I ove godine naša škola je učestvovala u Prvenstvu grada u plivanju za školsku 2015/2016. godinu, koje je održano na bazenu 11. april u Beogradu.

Učenici ITHS-a obišli podzemni Beograd

Učenici ITHS-a se upoznali sa čarima, nepoznanicama i zanimljivostima podzemnog Beograda na Kalemegdanu, u blizini Vojnog muzeja. Jedan od najzanimljivijih obilazaka, po rečima učenika, a veoma koristan za njihovo razumevanje istorijskih i umetničkih činjenica.

Najuspešnija Zimska škola programiranja i dizajna – coDEsign2016

Nedelja programiranja i dizajna – coDEsign2016, čiji su organizatori kompanije LINK group i Comtrade i Visoka škola za informacione tehnologije ITS, uspešno je održana tokom prošle nedelje, od 1. do 5. februara. Učesnici svih generacija, među kojima su ipak preovladavali srednjoškolci, imali su jedinstvenu priliku da potpuno besplatno razviju i unaprede svoje interesovanje za IT, ali i da nauče mnogo korisnih stvari.

Učenici ITHS-a prisustvovali stručnim predavanjima

Naši učenici imaju privilegiju da stiču znanje i vežbaju praktičan rad u najvećoj kompaniji na polju informacionih tehnologija u regionu – kompaniji Comtrade. Dve decenije tradicije, visok kvalitet usluga i široka geografska rasprostranjenost, čine je jedinstvenom IT organizacijom.

Učenici ITHS-a na Festivalu nauke

Eksplozije i svetlosni efekti, podizanje loptice uvis uz pomoć misli, fosili dinosaurusa, optičke varke, i mnogi drugi naučni eksperimenti oduševili su i zaintrigirali učenike I razreda Srednje škole za informacione tehnologije – ITHS, koji su posetili Festival nauke „Čuda su svuda”.

Učenici ITHS-a posetili mališane u Zvečanskoj

Da je za istinsku sreću potrebno malo, shvatamo iz godine u godinu, kada vidimo iskrene reakcije ove dece, s obzirom na to da ovakve akcije u ITHS-u postaju tradicija. Dovoljna je sitnica, zagrljaj i dodir koji će im ulepšati čitavu nedelju. Kažu da oni ostaju pod utiskom ovih druženja i da se posete danima prepričavaju.

ITHS - Halloween žurka na ITHS-u 2015.

Na jednom mestu okupile su se zle veštice i dobre vile, đavoli i anđeli, hrabri vojnici, gusari i sobarice. Ambijent koji ih je okruživao bile su zastrašujuće bundeve, paučina koja visi sa plafona, paukovi i slepi miševi. Ovo, međutim, nije scena iz horor filma, već je Noć veštica, u subotu, učenike ITHS-a pretvorila u ove neobične likove, a IT klub kompanije Comtrade dobio je potpuno drugačiji izgled.

Poseta sajmu knjiga učenika ITHS

Za učenike ITHS-a i njihove profesore, jesen je, tradicionalno, vreme susreta sa knjigom i njenim tvorcima: piscima i izdavačima. Učenici su posetili 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga u sredu, 28. oktobra, u pratnji razrednih starešina i, kako kažu, izuzetno se proveli.

Poseta učenika ITHS-a beogradskim muzejima

Protekla nedelja bila je u znaku kulture za učenike ITHS-a, jer su u četvrtak, 14.10.2015. organizovane tri značajne posete, a zadovoljni i puni utisaka vratili su se i učenici i profesori. Učenici II razreda su, sa svojim razrednim starešinama i profesorkom umetnosti posetili izložbu grafika Albrehta Direra, a đaci I razreda obišli su Muzej Nikole Tesle kao i izložbu o životu i delu Mihaila Pupina.

Učenici ITHS-a dobili tablet uređaje

Učenje na ITHS-u je interaktivnije, zabavnije, jednostavnije. Uči se uz tablete, laptopove i tablete. Učenicima I razreda ITHS-a, kao i njihovim drugarima ranije, dodeljen je Tesla tablet koji će im još više unaprediti nastavu.

Učenici ITHS-a na kuglanju 2015.

Učenici ITHS-a tablet računare zamenili kuglama i čunjevima u kuglani „Žabac“ u Zemunu. ITHS-ovci kažu da im pobeda na neformalnom turniru nije glavni motiv, već ističu da je od svega najlepše što se zbližavaju sa drugovima i grade prijatan i neposredan odnos sa svojim razrednim strarešinama.

Odličan provod na ekskurziji – 3. i 4. razred ITHS-a

Učenici III i IV razreda Srednje škole za informacione tehnologije ITHS posetili su najlepše gradove srednje Evrope, slušali su o značajnim istorijskim ličnostima, videli su važne kulturne spomenike i, što je najbitnije, družili su se i uživali u prelepim septembarskim danima.

Svečani prijem generacije 2015/2016. na ITHS

ITHS škola svečano dočekala petu generaciju srednjoškolaca! Ponosni smo što smo dočekali 102 učenika koji su danas imali prilike da se upoznaju jedni sa drugima, kao i profesorima od kojih će učiti naredne 4 godine. Želimo im uspešan početak nastave, dobre rezultate i još bolje buduće obrazovanje!

Srednja škola ITHS poklonila tablete OŠ „Dragan Hercog”

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije tradicionalno učestvuju na raznim humanitarnim akcijama i na taj način pokazuju da su solidarni, humani, društveno odgovorni i da znaju da njihovo malo, nekome znači mnogo. Sada su posetili osnovnu školu za decu na bolničkom lečenju „Dragan Hercog” i poklonili im tablet uređaje koji će im olakšati učenje, čineći ga mnogo efikasnijim i bržim.

Dodela diploma učenicima I, II i III razreda ITHS-a

U želji da učenike, koji postižu odlične rezultate u učenju i radu podstaknemo da budu još bolji, ovom prilikom najboljim učenicima uručene su nagrade, priznanja i medalje. Ocenjivao se njihov trud i zalaganje, kao i uspeh na kraju školske godine. Posebno su se istakli učenici, koji su se dodatno angažovali u okviru vannastavnih aktivnosti i odličnog vladanja.

Dan dodele diploma maturantima ITHS-a

Generacija učenika 2011/2012. prezadovoljna je onim što je imala tokom četiri godine školovanja, znanjem i veštinama koje su joj omogućene i prijateljima koje je stekla. Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) ispratila je prvu generaciju učenika od kojih većina nastavlja svoje školovanje na ITS-u.

Dodela diploma maturantima ITHS-a, prilog Studija B

Prva generacija učenika Srednje škole za informacione tehnologije, njih 43, završilo je svoje 4-godišnje obrazovanje i dobilo diplome. Više od polovine elektrotehničara informacionih tehnologija svoje školovanje nastaviće na Visokoj školi za informacione tehnologije, koji su zajedno sa srednjom školom osnovale kompanije Comtrade i Link group.

Predstava „Kosa” u izvođenju učenika ITHS-a

Učenici ITHS-a su zajedno sa svojim profesorima pripremili pozorišnu predstavu „Kosa”, koju su premijerno izveli na Dan ITHS-a pred punom dvoranom Doma kulture u Studentskom gradu. Višemesečni trud se isplatio – svi su bili oduševljeni kako budući programeri igraju, pevaju i glume.

Proslava Dana ITHS-a i 4. rođendana

Srednja škola informacionih tehnologija – ITHS proslavila je Dan škole, kao i još jednu uspešnu godinu. Povodom toga održana je proslava u kojoj je središnji događaj bila predstava „Kosa” koju su pripremili učenici i profesori škole.

Na ITHS-u održano takmičenje Centra za mlade talente

Na ITHS-u održalo se takmičenje Centra za mlade talente. Oko 140 učesnika iz osnovnih i srednjih škola je učestvovalo, a profesori su u komisijama za odbranu radova. Mateja Jovanović, učenik III1 ITHS-a, koji je učestvovao na regionalnom takmičenju iz Informatike, Centra za talente, sa radom ,,Šta je na sniženju?” – mogućnost unapređivanja sajtova tržnih centara, plasirao se na republičko takmičenje, sa osvojenim prvim mestom. Osvojio je 100 bodova od mogućih 100.

Učenica ITHS-a, Mia Stanišić, odličan đak i uspešna glumica

Mia Stanišić je učenica prvog razreda Srednje škole za informacione tehnologije ITHS i budući programer. Ona od svoje šeste godine ide na časove glume kod našeg poznatog glumca Nenada Nenadovića i uspešna je takmičarka jedne emisije koja traži mlade talente.

Učenici ITHS-a i studenti ITS-a učesvovali na Beogradskom maratonu

Naši učenici dokazali su da ni loši vremenski uslovi nisu uticali na to da uspešno završe takmičenje na Beogradskom maratonu. Srednja škola za informacione tehnologije ‒ ITHS ponosna je na svoje učenike i nastaviće da im pruža podršku u svim sportskim aktivnostima.

Predstavnici osnovnih škola posetili ITHS

Srednja škola za informacione tehnologije ‒ ITHS ugostila je više od pedeset predstavnika osnovnih škola iz čitave zemlje. Oni su prisustvovali stručnom skupu na ITHS-u, na kome su se upoznali sa primenom informacionih tehnologija u nastavi.

Učenik ITHS-a reprezentativac u hokeju

Miloš Nikolić, učenik trećeg razreda ITHS-a, član juniorske reprezentacije Srbije u hokeju. Učenik ITHS-a na prvi pogled je zavoleo hokej, a uz oca programiranje. Zato je i odlučio da upiše prvu srednju IT školu u Srbiji.

Učenici iz Grčke posetili ITHS

Učenici i profesori grčke škole, Prvi Licejum Ampelokipon iz Soluna, posetili su Srednju školu za informacione tehnologije (ITHS). To je samo jedna u nizu škola iz inostranstva koja je čula za ITHS i koja je želela da se upozna sa njenim načinom rada, kvalitetom nastave, uslugama za učenike.

Učenik ITHS-a Ognjen Orešković glumi u prvom srpskom 3D filmu

Učenik I1 odeljenja ITHS-a Ognjen Orešković (15) igra jednu od glavnih uloga u prvom srpskom 3D filmu „Peti leptir”, čija je premijera održana 23. decembra u Sava centru.

Zimska škola programiranja i dizajna - Codesign

Codesign – zimska škola programiranja i dizajna u organizaciji ITS-a, Link group i kompanije Comtrade namenjana je pre svega srednjoškolcima, ali i svima koji žele da steknu osnove u programiranju i dizajnu, online marketingu i analitici.

Codesign - zimska škola programiranja i dizajna

Codesign – zimska škola programiranja i dizajna u organizaciji ITS-a, Link group i kompanije Comtrade namenjana je pre svega srednjoškolcima, ali i svima koji žele da steknu osnove u programiranju i dizajnu, online marketingu i analitici. Predavači su najbolji stručnjaci iz oblasti IT-ja. Televizija Studio B izveštavala je sa ovog događaja.

Jelena i Ivan, učenici ITHS-a, na Prvoj televiziji

Ekipa emisije Exploziv, koja se emituje na Prvoj televiziji svakog radnog dana, snimala je reportažu o Jeleni i Ivanu, njihovom preduzetničkom duhu, kulinarskom umeću i programerskim sposobnostima.

Međunarodno takmičenje Dabar na ITHS-u

U Srednjoj školi za informacione tehnologije (ITHS) 7. februara je održano Međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti − Dabar.

Učenici ITHS- a snimili edukativni film

Edukativni film „Srpska slava − kulturno nasleđe”, rad učenika i profesora naše škole, prikazan je gostima prilikom obeležavanja Dana Svetog Save.

Jelena i Ivan iz IV1 pokrenuli svoj posao

Jelenu Krstić i Ivana Marića je spojio ITHS. U pravom smislu te reči − i u školskoj klupi, i poslovno, i emotivno. Oni su zajedno osmislili i pokrenuli jednu od prvih online prodavnica kolača u Srbiji, „Čarobni kutak”.

Učenici ITHS-a na ekskurziji u severnoj Italiji

Učenici III i IV razreda ITHS-a bili su na ekskurziji u severnoj Italiji od 13. do 19. oktobra. Prenosimo vam delić atmosfere sa ekskurzije.

Prezentacija takmičenja iz oblasti informatike

ITHS je, kao jedan od organizatora, za svoje učenike pripremio prezentaciju ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja iz računarske i informatičke pismenosti “Dabar”.

Polaznicima letnje škole ITHS-a dodeljeni sertifikati:

Na svečanosti organizovanoj 8. oktobra u prostorijama ComTradea polaznicima ovogodišnje letnje škole dodeljeni su sertifikati koji potvrđujukvalitetno i stručno stečeno znanje iz oblasti informatike i dizajna.

Film ITHS-a: Svetionici srpske nauke:

Na svečanosti povodom završetka školske 2013/14. godine, na ITHS-u je premijerno prikazan film Svetionici srpske nauke, koji je delo naših učenika i profesora.

Početak nove školske 2014/2015 godine:

Svečano je obeležen početak nove školske 2014/2015 godine, kojem su prisustvovali učenici ITHS-a, njihovi roditelji i specijalni gosti…

Svečana dodela diploma na ITHS-u, 2014. godine

Učenicima ITHS-a dodeljene su diplome na svečanosti kojoj su prisustvovali učenici, profesori i direktor škole…

Pesma ITHS-a: Budi i ti IT

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS) sada imaju i svoju pesmu i spot pod nazivom “Budi i ti IT”. Autor pesme je Dejan Cukić, a kadrovi iz spota su snimljeni upravo na ITHS-u.

Jedinstveno u Srbiji: Na ITHS-u se koriste tableti

Učenici Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS) uveliko koriste tablet računare u nastavi – vežbaju matematiku koristeći onlajn testove, čitaju lektiru u elektronskom obliku, uče geografiju pomoću Google Eartha, a istoriju pomoću animacija i video-igrica.

ITHS - prva škola u regionu koja u nastavi koristi tablet računare

ITHS je prva škola u regionu koja je razvila ovakav oblik izvođenja nastave. Učenici i profesori ITHS-a dobili su tablet računare kao novo nastavno sredstvo. Podeljeno je oko 150 tablet računara, marke TOSHIBA, koje će naši učenici i profesori svakodnevno koristiti u nastavi.

Sajt ITHS-a proglašen je najboljim srpskim sajtom u 2012. godini

Sajt Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS) – www.iths.edu.rs, dobio je priznanje časopisa “PC Press” za najbolji srpski sajt u 2012. godini, u kategoriji Nauka i obrazovanje. Pogledajte kako je izgledala dodela nagrada i poslušajte govor direktora škole prof. dr Dragana Živkoviča.

Dan ITHS-a obeležen u sportskom duhu!

Dan Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS) obeležen je u petak, 24. maja 2013. godine u sporskom duhu, turnirima u košarci i malom fudbalu. Tom prilikom dodeljene su i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na regionalnim takmičenjima iz fizike, informatike i osnova elektrotehnike.

Svečani prijem nove generacije učenika, prvi dan škole 2012

Dobrodošli! Povodom početka nastave i prvog dana škole na ITHS-u je održan svečani prijem učenika. Pogledajte kako su budući vodeći IT stručnjaci započeli put svoje edukacije i kako je izgledao dan ulaska generacije 2012 u školske klupe.

Startuj maštu, ostvari svoj san!

Video su realizovali učenici ITHS-a tokom maja 2012. godine. Uživajte u videu podjednako kao što oni uživaju u svojoj “Školi iz snova”!

Film o svetom Savi

Film je delo učenika i profesora Srednje škole za informacione tehnologije. Predstavlja skromni prilog veličanju lika i dela svetog Save i važnosti njegovog postojanja za srpski rod.

ITHS - Škola iz snova!

Dobrodošli u prvu srednju školu za informacione tehnologije u Srbiji. Pogledajte šta vam naša škola pruža.

Govor potpredsednika Vlade Republike Srbije Božidara Đelića

Konferencija za medije održana 05.04.2011. u prostorijama ITHS-a i kompanije ComTrade

Okrugli sto - Gde je Srbija na tehnološkoj mapi Evrope

Naša najveća IT kompanija ComTrade je na skupu „Fabrika znanja” okupila veliki broj eminentnih učesnika. Tako je bilo i na okruglom stolu „Gde je Srbija na tehnološkoj mapi Evrope”, na kome su razmatrani različiti aspekti ovog složenog pitanja, kao što su: razvoj informatičke struke, visoko obrazovanje, naučno-istraživački rad i mediji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Konferencija za medije u prostorijama ITHS-a i kompanije ComTrade

Na Okruglom stolu:„Gde je Srbija na tehnološkoj mapi Evrope” razmatrani su različiti aspekti ovog složenog pitanja, kao što su: razvoj informatičke struke, visoko obrazovanje, naučno-istraživački rad i mediji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
Direktor ITHS-a prof. dr Valentin Kuleto govori o značaju ljudi u IT procesima, ulaganju u kvalitet obrazovanja, neophodnosti saradnje privrede i obrazovnih institucija i razmatra mnoga druga relevantna pitanja.

Govor direktora ITHS-a prof. dr Valentina Kuleta

Konferencija za medije održana 05.04.2011. u prostorijama ITHS-a i kompanije ComTrade

Govor Veselina Jevrosimovića, predsednika kompanije ComTrade

Konferencija za medije održana 05.04.2011. u prostorijama ITHS-a i kompanije ComTrade

Nova paradigma obrazovanja

Govor Sir Ken Robinsona, svetski priznatog i cenjenog eksperta u oblasti obrazovanja.