Pitali smo roditelje učenika koji pohađaju Srednju školu za informacione tehnologije (ITHS) kakvi su njihovi utisci o školi, šta im se najviše dopada, a šta bi promenili. Došlo je vreme da roditelji ocene nas. Prosečna ocena koju je Srednja škola ITHS dobila od roditelja je odličan (4,74)!

Svakodnevno dobijamo veliki broj mejlova od roditelja koji su nam već poklonili svoje poverenje.

Deca uče i mnogo više od gradiva
– Najveća prednost škole je mogućnost da naša deca u potpunosti savladaju gradivo predviđeno nastavnim planom i programom, kao i da saznaju mnogo više od toga, i sve to na veoma zanimljiv i prijemčiv način. Želela bih da pohvalim istrajavanje na vannastavnim aktivnostima. Mislim da je od izuzetnog značaja za zdrav mentalni razvoj naše dece to što im u ponudi imaju odlazak u pozorište, bioskop, na izložbe…

Gordana Ilić
roditelj

Zadovoljna sam svim aspektima
– Stekla sam veoma pozitivne utiske o radu i učenju u školi. Profesori maksimalno izlaze u susret učenicima, što je za svaku pohvalu. Učenici imaju sve što je potrebno da steknu znanje na najbolji mogući način. Prednost škole su kvalitetni profesori i uslovi za edukaciju. Zadovoljna sam saradnjom škole sa roditeljima i email komunikacijom sa njima. Higijena učionica i prostora koji okružuje učenike zaista je na zavidnom nivou. Razredni starešina i direktor škole angažovano izlaze u susret svakom roditelju i sa željom da pomognu svakom učeniku. Zaslužujete odličnu ocenu.

Aleksandra Babović
roditelj

Utisci o školi su pozitivni
– Moji utisci o školi za sada su vrlo dobri. Predlažem da se deci napravi i filskulturna sala gde bi u svakom mogućem slobodnom trenutku mogli da, na pravi način, izbace višak energije koju imaju.

Slavica Janković
roditelj

Program rada je najveća prednost ove škole
– Dosadašnji utisci su dobri, ali uvek postoji prostor za poboljšanje. Najveća prednost ove škole je dobar program rada.

Staniša Milosavljević
roditelj

Zadovoljstvo mi je što moj sin ide u ovakvu školu
– Moji utisci o školi su vrlo pozitivni i zadovoljstvo mi je što moj sin Miloš ide u školu koja je posvećena učenicima i njihovom obrazovanju. Najveća komparativna prednost ove škole u odnosu na ostale je program vannastavnih aktivnosti u cilju obrazovanja, druženja i uspostavljanja komunikacije između učenika i nastavnika. Naravno, moram da istaknem da je profesorka srpskog jezika Aleksandra Prokopijević osoba koja se veoma trudi da prenese svoje znanje učenicima. Ona je pravi pedagog. Sve pohvale i najbolje ocene za školu.

Dragan Đorđević
roditelj

Podjednako dobre i vannastavne aktivnost
– Vrlo sam zadovoljan školom i nastavnim kadrom. Za svaku pohvalu su škola i sve aktivnosti u njoj, nastavne i vannastavne. Školi bih dao najvišu ocenu.

Zoran Milovanović
roditelj

Ostvarili ste sve što ste obećali – pružate našoj deci potrebno znanje bez stresa, u izuzetnim uslovima
– Izuzetno smo zadovoljni uslovima, predavanjima, kao i kompletnim kadrom škole. Uspeli ste da ostvarite ono što ste obećali pri upisu, a to je da ste škola koja pruža znanje i da je pristup profesora izuzetan. Želela bih da pohvalim i psihologa škole koji je našem sinu i nama davao veoma korisne savete. Program je izuzetan i mislim da se mnogo pažnje posvećuje stručnim predmetima, što je i cilj stručnog obrazovanja.

Još jednom želim da pohvalim kompletan kadar u školi i mislim da ostvarujete cilj da deci sa neizmerno mnogo razumevanja pružite potrebno znanje u uslovima bez stresa, što je u današnje vreme od neprocenjive važnosti.

Vera Gašić
roditelj

Kvalitet nastavnika, brojne vannastavne aktivnost i rad na osamostaljivanju učenika su za svaku pohvalu
– Utisci u dosadašnjem toku školovanja na ITHS-u su veoma pozitivni, s obzirom na to da je škola u povoju, ali u hodu uspešno prevazilazi sve prepreke na koje nailazi. Kao najveću prednost i vrednost škole istakao bih nastavnike, i to, pre svih, profesorku srpskog jezika Aleksandru Prokopijevic, profesorku matematike i razrednog starešinu Marinu Mančić i profesora programiranja Nikolu Dragovića. Za svaku pohvalu su i odlasci u pozorišta, na izložbe i ostale kulturne manifestacije.

Moram da istaknem, iako moj sin ima prilično “šarenolike” ocene iz svih predmeta, to je isključivo njegovo zalaganje i zalaganje profesora ove škole, kojima bih želeo da uputim pohvale na račun posvećenosti učenicima.  Kao izuzetno korisno za dalje osamostaljivanje i rad učenika, ocenio bih i zadavanje “projekata” kao što su: pravljenje powerpoint prezentacija, predavanja i ostala izlaganja učenika pred razredom.

Dragan Zelić
roditelj

Značajna je poslovna atmosfera
– Za sada, naši utisci su veoma dobri. Posebne prednosti škole su timski rad sa učenicima, kao i spoj teorijske i praktične nastave u školi. Osim toga, učenici su okruženi dobrom poslovnom atmosferom, što je izuzetno značajno za njih.

Srđana Radović
roditelj

Komunikacija sa školom za pohvalu. Samo tako nastavite, odlični ste!
– Nemam nikakvih zamerki po pitanju škole i sistema koji pruža mogućnost učeniku da nauči i ovlada gradivom koje se traži od njega. Nisam zadovoljna jedino disciplinom učenika, ali to valjda ide sa odrastanjem. Živim u nadi da će sledeće godine i oni sami shvatiti kakve su im mogućnosti ponuđene za dalji život, kao i koliko se škola, a i mi roditelji trudimo da im olakšamo život i budućnost.

Pohvalila bih komunikaciju sa školom i sa razrednim starešinom mog deteta, Aleksandrom Prokopijević. Kada god je roditelju potrebna bilo kakva informacija, ona uvek nalazi vremena da se maksimalno posveti razgovoru, sasluša problem i nađe rešenje. Ne bih mogla ništa više da predložim kao roditelj, jer ovako korektan odnos nismo još  doživeli kroz školovanje naše dece. Nadam se da će ovako i ostati, jer ste za čistu peticu.

Vesna Radivojević
roditelj

Okruženje, nastavnici i saradnja samo su neke od prednosti
– Najveće prednosti škole su veoma ugodno okruženje, zatim dobri nastavnici (a posebno bih izdvojio profesore fizike, hemije i srpskog jezika), kao i brza reakcija na eventualne probleme.

Milan Milošević
roditelj

Profesori su nesvakidašnje posvećeni
– Za sada sam veoma zadovoljna radom škole, a posebno mi se dopada odnos profesora prema učenicima. Najveći plusevi škole su više nego dovoljan broj dopunskih časova i stalna dostupnost profesora. Jedino nisam sasvim zadovoljna kakav je odnos učenika prema školskoj imovini, stoga bih savetovala nastavnicima da pojačaju disciplinu. Škola zaslužuje peticu za rad.

Miladina Kuzmanović
roditelj

Najviša ocena za trud svih zaposlenih
– Veoma visokom ocenom bih ocenio trud svih zaposlenih u ITHS-u da se učenicima omoguće što bolji uslovi rada. Odnos nastavnog osoblja prema roditeljima i učenicima je visokoprofesionalan i veoma korektan. Spremnost da se konstruktivno reše nastali problemi je za svaku pohvalu. Veoma cenim i spremnost rukovodstva škole da u svakom momentu nađe vremena za rešavanje nastalih problema. Predlozi roditelja uzimaju se vrlo ozbiljno. Međutim, činjenica je da određeni procenat učenika nije motivsan da uči i mislim da je to posledica obrazovanja u osnovnoj školi koje je poslednjih decenija veoma izgubilo na kvalitetu. Potrebno je mnogo raditi upravo na motivaciji učenika.

Željko Nikolić
roditelj

Zaista verujem da će naša deca ponosno isticati da su bila prvi maturanti elitne škole za IT. Potpuno je jasno da je prioritet ove škole u svakom pogledu briga za učenika. Osim toga, požrtvovanost nastavnice srpskog jezika Aleksandre Prokopijević je za više od pohvale.

Ljidija Živković
roditelj

Nemam nijednu zamerku, od mene ocena 5
– Najviše mi se dopada što deca u školi rade u malim grupama, te su nastavnici i osoblje posvećeni svakom detetu. Kao roditelju, veoma mi znači i dobra komunikacija sa nastavnivcima. Za sada nemam nijednu zamerku kada je reč o školi i smatram da zaslužuje ocenu 5.

Tatjana Gnjidić
roditelj

Školovanje činite kvalitetnijim
– Izuzetno sam zadovoljna načinom rada škole, komunikacijom profesora i predstavnika škole sa roditeljima i celokupnim trudom koji se ulaže u svrhu boljeg školovanja. Najveće prednosti škole su mala odeljenja, gotovo individualni pristup u radu sa učenicima, sigurnost učenika i konstantno praćenje napretka ili stagnacije u radu. Osim toga, osoblje je izuzetno ljubazno, kako nastavničko, tako i administrativno. Školi bih dala najvišu ocenu.

Jasmina Burmazović Ilić
roditelj

Škola iz snova! Čista petica! Samo tako nastavite!
– Moji utisci o školi su odlični, a kao njene najveće prednosti istakla bih sigurnost đaka i mentorsku kontrolu rada i napredovanja učenika. Svaki učenik predstavlja ličnost za sebe, sa imenom i prezimenom, većom ili manjom sklonošću ka nekom predmetu ili oblasti, što mentor i profesori ove škole umeju da otkriju i motivišu ga da napreduje u savlađivanju potrebnog gradiva ili u inovativnosti.

Još jednom bih posebno istakla sigurnost učenika, sistem obezbeđenja i program “Škole bez nasilja”, što je jedini pravi ambijent za rad, razvoj slobodne misli i talenata kod naše dece. Istakla bih i opredeljene škole za informatiku. U vremenu u kome živimo – to je najbitnija stvar u školovanju dece.

Takođe, postoji odlična e-komunikacija sa roditeljima, uvid u ažurirani e-dnevnik, pravovremeno informisanje o vannastavnim aktivnostima, pridržavanje rasporeda časova, poštovanje roditelja i učenika i, najvažnije, sigurnost đaka u školi. Po sigurnosti ste bez premca Škola iz snova! Čista petica! Samo tako nastavite!

Jelena Stefanović
roditelj

Ovim putem želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i stručnosti Vaše škole. Uspešno smo završili prvi razred i nadamo se još boljem uspehu sledeće godine. Nadam se da smo opravdali Vaša očekivanja i procenu prilikom upisa.
Sve dileme oko izbora škole, moralnosti profesora i budućeg zanimanja mog sina su nestale, jer se pokazalo da je izbor pravi i po rečima razrednog starešine Gospodina Golubovića, a i po ocenama iz stručnih predmeta.
Moram da pohvalim nastavnički kadar stručnih predmeta, a predanost, stručnost, profesionalnost i visoka moralnost Gospodina Golubovića je zaista za divljenje. Po pričama mog sina i mom opštem utisku, kao Direktor možete biti ponosni.

Zahvaljujemo se na uspešnoj saradnji,

Janković Svetlana
roditelj

Vannastavne aktivnosti su odlične, i u smislu učestalosti, i u smislu kvaliteta.
Utisci su, načelno, veoma dobri. Najveće prednosti škole su posvećenost i motivisanost nastavnog kadra, kao i komunikacija škole sa učenicima i roditeljima. Vannastavne aktivnosti su odlične, i u smislu učestalosti, i u smislu kvaliteta (pozorište, muzeji i posebno sportski dani van škole). Na kraju školske godine je malo pao intenzitet/učestalost. Nastava fizičkog je odlična, jer učenici zaista rade vrlo intenzivno i raznovrsno. Okruženje škole je sigurno.

Profesorka Marina Mančić (Matematika) izuzetno kvalitetno i razumljivo prenosi znanje/gradivo. Nikola Dragović (Programiranje/Informatika) je izuzetno prilagodio gradivo (predavanja i provere znanja) najznačajnijih stručnih predmeta uzrastu i mogućnostima savladavanja materijala učenika.

Dejan Kuzmanović
roditelj

Dobar pedagoški odnos!
Dopada mi se škola i kao najveću prednost bih istakla pristup profesora prema učenicima, i njihovu spremnost da dodatno objasne nejasne oblasti. Dopadaju mi se uslovi u kojima učenici borave. Vannastavne aktivnosti su raznovrsne, brojne i lepo osmišljene i organizovane. Izuzetna ljubaznost svih, od administrativnog osoblja, preko profesorskog kadra, do direktora. Vrlo profesionalan odnos prema obavezama u odnosu sa učenicima, i dobar pedagoški odnos.

Jasmina Burmazović
roditelj

Nastavnici predano prenose znanje i uvek su tu za učenike i roditelje.
Moji utisci su pozitivni. Izuzetna komunikacija na relaciji škola-roditelj-učenik; dobra organizacija nastave i vannastavnih aktivnosti. Mogućnost dodatne nastave i zavidan nivo discipline u školi.
Posebno bih pohvalio nastavnike: Dragana Golubovića, Nikolu Dragovića, Stevana Sinkovskog, Srđana Radakovića, Irinu Damjanović, Milicu Lazović, Branka Lončara. Profesori su izuzetno posvećeni nastavi i radu sa učenicima. Predano im prenose znanje i u svakom trenutku su tu za njih.
Ocena: odličan 5!

Zarkic Cvijetin
roditelj

Prezadovoljna sam ITHS-om.
Prezadovoljna sam školovanjem na ITHS-u. Posebne pohvale za posvećenost nastavnika, kao i za organizaciju nastave, u smislu prezentacije materijala sa časova i priprema za kontrolni. Pohvalila bih takođe i sjajne izlete i manifestacije koje su učenici imali priliku da posete.
Samo tako nastavite!

Sonja Lazarevic
roditelj

Jednostavno rečeno – školujete kadar koji je tražen.
Odličan kvalitet nastave. Kvalitetan nastavnički kadar, na čelu sa direktorom škole, koji je napravio dobar i efikasan tim.
Pored ovoga, najveći kvalitet je stručno školovanje koje je usmereno ka usvajanju znanja koje će učenicima omogućiti mogućnost za dalje školovanje i zaposlenje odmah posle visokoškolske diplome. Dakle, jednostavno rečeno – školujete kadar koji je tražen.
Imam veoma visoko mišljenje o školi i pohvalio bih odnos kompletnog kolektiva sa razrednom i direktorom škole na čelu.

Dragan Palurović
roditelj

Kao neko ko je upućen u sistem obrazovanja i školstva u Srbiji, mogu da kažem – ITHS je primer dobre škole koja brine o svojim učenicima.
Kao roditelj, vrlo sam zadovoljna školom i uslovima koje obezbeđuje učenicima. Tokom prve godine, učenicima je omogućen inovativniji način predavanja i sticanja znanja. Sigurna sam da će im trebati malo vremena da se stimulišu da na drugačiji način razmišljaju, uče i pripremaju se za realan život, za buduću karijeru.

Pošto sam kroz svoj profesionalni rad veoma upućena u sistem obrazovanja i školstva u Srbiji, mogu da tvrdim da je ITHS primer dobre škole koja vodi računa o tome da učenicima obezbedi stimulativno i bezbedno okruženje za dalji razvoj i buduću profesiju.

Sjajni ste! Samo napred i računajte na roditelje kao partnere.

Vesna Savić Đukić
roditelj

Tablet računari podstiču decu na bolji rad, isto tako i elektronske sveske.
Moje lično mišljenje o dosadašnjem radu vaše škole je da je škola u svakom smislu ispunila očekivanja, kako moja roditeljska tako i očekivanja mog deteta, odnosno učenika ITHS-a. Škola maksimalno informiše roditelje, a nastavnici pružaju svoj maksimum kako bi našu decu naučili prvenstveno kako biti čovek, a onda i predviđeno gradivo. Najveća prednost ITHS-a su, definitivno, uslovi za rad, ali i maksimalno stručni profesori, direktor i članovi uprave škole. Sve pohvale za školu i zaposlene. Samo tako nastavite.

Tablet računari predstavljaju pozitivnu inovaciju, koja podstiče decu na bolji rad, što važi i za elektronske sveske.

Posebno sam zadovoljan profesorom Stevanom Sinkovskim, koji predaje OET 1. Pokazao je stručnost na izuzetnom nivou i moje dete je oduševljeno njegovim načinom rada. Iskreno se nadamo da će u drugoj godini OET 2 predavati takodje prof. Stevan Sinkovski.

Mirko Stupar
roditelj