Learning_by_doing2(2)

Učite od najboljih. Školujete se u najboljim uslovima. Stičete najtraženije IT veštine. RADITE na realnim projektima!

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS svakodnevno unapređuje načine na koje će omogući svojim učenicima da najpraktičnije primene svoja IT znanja. Projektni centar ITHS-a, koji je u sklopu Projektnog centra ITS-a, pravo je mesto za svakoga ko na vreme, još tokom srednje škole, želi da se susretne sa klijentima, organizuje projekat i stekne profesionalno iskustvo. To je neprocenjivo iskustvo za srednjoškolce!

Šta je Projektni centar ITHS-a?

Projektni centar ITHS-a je nastao kao rezultat dobrog rada i pozitivnog iskustva Projektnog centra ITS-a, čiji je cilj da omogući učenicima da saznaju kako je raditi i sarađivati sa drugima u poslovnom svetu, da provere koliko se dobro snalaze u radu u timu i koje im veštine zapravo idu bolje od drugih. Tako mogu i dosta da nauče i da još više unaprede neka znanja iz oblasti koje su ih manje zanimale.

Klijenti su razne firme, udruženja i ustanove različitih zanimanja i delatnosti koji žele da svoje poslovanje unaprede i podignu na viši nivo. Cilj im je da budu još moderniji, efikasniji, da prate svetske trendove, a upravo to je zadatak učenika ITHS-a koji su deo Projektnog centra.

Kako funkcioniše?

Učenici ITHS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove, koji se formiraju u septembru, kad i počinje rad na novim projektima. Svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak, realne rokove i dogovore oko toga kako svaki projekat treba realizovati.

Učenici su u kontaktu sa klijentom, sa kojim imaju brifinge, i na taj način ugovaraju detalje finalnog rešenja. U ceo posao uključeni su i nastavnici ITHS-a, kao i stručni saradnici – inženjeri iz kompanije Comtrade.

Ko može da bude deo Projektnog centra?

Projektni centar ITHS-a je organizovan ekskluzivno za učenike 3. i 4. razreda ITHS-a koji su zainteresovani da što ranije uđu u poslovni svet i vide kako je to raditi sa pravim resursima, na realnim zadacima i sa kompanijama koje će zaista usvojiti krajnji produkt.

Angažovani na Projektnom centru će na ovaj način unaprediti svoja znanja i veštine i sama realizacija zadataka će im doneti praktično iskustvo koje će im i te kako značiti u daljoj karijeri.

Šta ćete sve naučiti da radite u Projektnom centru?

Naučićete o tome kako pristupiti određenom projektu, koju IT veštinu i na koji način treba primeniti, ali i kako komunicirati, sarađivati i biti sastavni deo tima. Veštine koje imaju članovi Projektnog centra su identične onima koje imaju zaposleni u IT kompanijama.

Programming
Design
Business
Communication
Teamwork
Negotiation
Project management
Problem-solving
Passion for the work
Planning
Creativity
Marketing
Illustration
Technical
Leadership
Analytical

Projekti naših učenika

Projektni centar ITHS-a se bavi izradom različitih IT rešenja za klijente i korisnike, a do sada su imali prilike da rade na nekoliko vrlo zanimljivih, realnih projekata.

Nadogradnja drona i merenje kvaliteta vazduha

Društvo matematičara Srbije – Podružnica Beograd

ITHS aplikacije

Centar za usvojenje u Miloševcu

Reto centar

Utisci učenika ITHS-a

Pokazali smo veštine i kompetitivnost

„Veoma mi je drago što smo imali priliku da pomognemo Podružnici Beograd Društva matematičara Srbije da konačno dobije svoj sajt. Odradili smo veoma dobar posao i nadam se da će ovaj projekat biti primer svima kako se vrednim trudom i radom postižu maksimalni rezultati. Projekat je urađen pomoću najmodernijih tehnologija. Projekat nas je sve naterao da pokažemo naše veštine i kompetitivnost i nadam se da će biti još čak i većih projekata.”

Filip Milinković
učenik ITHS-a

Zahvalan sam na ukazanom poverenju

„Drago mi je što možemo da pomognemo drugima i da u isto vreme proširujemo svoje iskustvo i znanje. Jedan od naših radova je Centar za usvojenje „Miloševac”, u koji sam uložio sva svoja znanja koja sam stekao u školi. Drago mi je što su nam profesori ukazali poverenje i dozvolili da radimo ovakve projekte. Nadam se da ćemo i u budućnosti uspešno sarađivati!”

 

 

Lazar Lešević
učenik ITHS-a

Prilika da proširimo znanje i iskustvo

„Sjajan je osećaj pomoći drugima kroz uložen rad i trud, i istovremeno imati mogućnost da volite to što radite. Srećan sam što smo na takav način doprineli Centru za usvojenje „Miloševac”. To je još jedan uspešno urađen projekat. Drago mi je što na ovaj način ITHS pomaže drugim ustanovama i što pritom angažuje nas, učenike, jer imamo priliku da proširimo svoje znanje i iskustvo. Uvek sam otvoren i raspoložen za bilo koji tip saradnje.”

Ognjen Kljajić
učenik ITHS-a

Predstavili smo vam samo neke od aktuelnih projekata na kojima rade naši učenici, koji su na ovaj način pokazali svoje IT veštine, ali i kako komunicirati i sarađivati u timu i sa klijentima, kako organizovati i planirati izradu projekta i kako ih na kraju u potpunosti završiti.

ITHS, kao deo ITS-a, svojim učenicima omogućava da rade na realnim projektima, da steknu profesionalno iskustvo već tokom srednje škole. Na ovaj način učenici ITHS-a ne samo da će komunicirati i sa raznim klijentima nego će i ostvariti kontakte za neke buduće projekte i poslove. Ovo iskustvo je neprocenjiva referenca u CV-ju, što omogućava učenicima da lako nađu odlično plaćen posao posle završenog školovanja.

Priključi se i ti timu Projektnog centra ITHS-a!