Preuzmite besplatan informator Srednje škole za informacione tehnologije

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju e-mail adresu i preuzmite informator Srednje škole za informacione tehnologije u kome ćete saznati:

  • Detaljan nastavni plan i program
  • Uslove upisa
  • Pogodnosti koje škola pruža svojim đacima
  • Razloge zašto je ITHS pravi izbor
  • Mogućnost zaposlenja
  • Spoj teorije i prakse


Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate školovanjem na ITHS-u.

Preuzmite informator i saznajte šta sve dobijate školovanjem na ITHS-u.

Centar za usvojenje u Miloševcu:

https://www.cpsu.org.rs/

Tehnologije koje su korišćene: WordPress, PHP i JQuery

Projekat je zamišljen tako da je bilo potrebno da se kreira sajt koji će u suštini dati informacije o radu Centra za usvojenje i na taj način potencijalnim saradnicima predočiti neke od zakonskih okvira u sferi u kojoj ovaj centar funkcioniše.

Za ovaj projekat bili su zaduženi učenici četvrtog razreda ITHS-a Ognjen Kljajić i Lazar Lešević. Sajt je rađen u dve etape. U prvoj etapi urađen je dizajn sajta, u dogovoru sa ljudima iz centra, dok je u drugoj sajt rađen primenom najnovijih tehnologija, kao što su WordPress, PHP i JQuery.

Logo Centra je dizajnirao Dario Kerin, sada već bivši učenik naše škole, koji je već neko vreme u IT oblasti. Tokom celokupne izrade projekta učenici bili su u kontaktu sa saradnicima iz Centra koji su prosleđivali materijale i postavljali zahteve, koje su učenici uspešno završili.

 
Društvo matematičara Srbije – Podružnica Beograd:

https://dmsbg.mycpanel.rs/

Tehnologije koje su korišćene: Vue.js i PHP

Zadatak ovog projekta je bio da se kreira idejno rešenje za sajt društva, na kom su učenici ITHS-a radili sa studentima ITS-a i na taj način zajedno osmišljavali idejno rešenje sajta.

Studenti ITS-a osmislili su dizajn sajta i logo Društva matematičara Srbije – Podružnica Beograd, a sam dizajn sajta u kod je pretočio Petar Nedeljković, učenik trećeg razreda. Paralelno sa razvojem dizajna, na backendu su radili Filip Milinković i Andrej Marković, takođe učenici trećeg razreda.

Za sajt je odrađen i CMS kako bi korisnici iz Društva matematičara Srbije mogli sami da dodaju vesti, događaje, seminare, takmičenja, fotografije i drugo. Učenici će korisnicima sajta pokazati i kako da koriste CMS rešenje i upravljaju njime.
Reto centar:

http://www.retocentar.com/

Tehnologije koje su korišćene: WordPress i PHP

Učenici učestvuju i na izradi sajta za Reto centar, koji se radi u WordPressu. Osim toga, članovi Projektnog centra ITHS-a obučiće predstavnike Reto centra kako da sami unose izmene na sajtu, postavljaju vesti, nove stranice i artikle za web prodavnicu kroz koju Reto centar želi da plasira proizvode i usluge. Za ovaj projekat su zadužena dva učenika četvrtog razreda (Ognjen Kljajić i Lazar Lešević), a kasnije će se priključiti učenici trećeg razreda.
ITHS aplikacije:Tehnologije koje su korišćene:

Učenici ITHS-a su na još jedan način pokazali ne samo koliko su naučili tokom školovanja već i koliko je važno biti human i pomoći drugome. Napravili su aplikaciju koja pomaže deci sa posebnim potrebama da se lakše izražavaju, kao i da lakše uče i komuniciraju. Takođe, ona pomaže u socijalizaciji dece sa autizmom. Među njenim prvim korisnicima bili su učenici OŠ „Sava Jovanović Sirogojno”, koji su sa oduševljenjem prihvatili ovu aplikaciju.

Sva deca sa posebnim potrebama kojima smo poklonili ove aplikacije svakodnevno ih koriste za dalji razvoj i učenje, a učenici ITHS-a su im u početku pomagali da ih koriste. Tako su učenici praktično primenili ono što su naučili u školi i učinili nešto lepo za svoje drugare.

Psiholozi i defektolozi ocenili su ovu aplikaciju kao odličnu za decu koja imaju probleme u razvoju. Uz ove aplikacije veoma lako razvijaju svoje kognitivne i komunikacione veštine i na taj način stiču samopouzdanje, koje im pomaže da ostvare napredak na svim poljima.
Nadogradnja drona i merenje kvaliteta vazduha:

Jedan od najznačajnijih ovogodišnjih poduhvata jeste projekat koji je u vezi sa izradom drona. Dron ITHS-ovaca ima 3 senzora kojima se meri vlažnost vazduha, gasovi u vazduhu i temperatura vazduha, a svi podaci se beleže na SD kartici. Naime, u pitanju je sistem za merenje kvaliteta vazduha upotrebom drona, koji vrlo brzo, jasno, efikasno i uspešno pokazuje tražene rezultate.

Ono po čemu se ovaj dron razlikuje od postojećih merača kvaliteta vazduha jeste to što se pomoću njega kvalitet vazduha može meriti u bilo kom delu grada.

POGLEDAJTE VIDEO